Εδώ υποκλινόμαστε… Οι εντυπωσιακές εικόνες drone των παγκόσμιων βραβείων. Έκπληξη ο Έλληνας…

Κόσμος

Χιλιάδες φωτογραφίες συμμετείχαν και στα φετινά Drone Awards 2020, στον διαγωνισμό που είναι αφιερωμένος σε ένα διαφορετικό φωτογραφικό είδος, για το οποίο οι συμμετέχοντες πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να μεγαλουργήσουν χρησιμοποιώντας drone έτσι ώστε να βγάλουν την καλύτερη αεροφωτογραφία.

Μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων Drone Awards, που είναι ο πιο σημαντικός παγκόσμιος διαγωνισμός για αεροφωτογράφηση και βίντεο, είναι ο Αυστραλός φωτογράφος Jim Picôt για την τεράστια «καρδιά» που σχημάτισαν σολομοί, καθώς δέχονταν την επίθεση ενός καρχαρία.

Όμως η μεγάλη έκπληξη είναι η φωτογραφία του «Κλεάνθης Βικελίδης» την ώρα που… φλέγεται για το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, η οποία επίσης ξεχώρισε και πήρε «έπαινο» στον κατηγορία του αθλητισμού.
Οι οπαδοί των κίτρινων με τα καπνογόνα που άναψαν… έβαλαν φωτιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η φωτογραφία άρεσε τόσο, ώστε να πάρει έπαινο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο φωτογράφος που κατηύθυνε το drone ήταν ο Δημήτρης Τοσίδης.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε 9 κατηγορίες (Αφηρημένη, Άδειες πόλεις: Η ζωή με τον Covid-19, Φύση, Άνθρωποι, Αθλητισμός, Σειρές, Αστική αρχιτεκτονική, Γάμοι και Ζώα). Κάθε κατηγορία έχει τον νικητή της από τους οποίους αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, ο οποίος ήταν και ο Αυστραλός Jim Picôt.

Δείτε ορισμένες από τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στα Drone Awards 2020:

Εκεί που ζουν οι ερωδιοί», Dmitrii Viliunov. Πρώτο βραβεία στην κατηγορία Aγρια Ζωή.


«Στην θάλασσα», Roberto Corinaldesi, νικητής στην κατηγορία Αθλητισμός.
Στην ίδια κατηγορία Αθλητισμός έπαινο πήρε η φωτογραφία του Δημήτρη Τοσίδη από το γήπεδο του Άρη στις 4 Ιανουαρίου 2020, ημέρα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

«Γκρίζα φάλαινα παίζει σπρώχνοντας τουρίστες», Joseph Cheires, στην κατηγορία Φύση

«Μαύρη σημαία» του Tomer Appelbaum. Νικητής για την κατηγορία Ζωή με Covid-19
Φωτογραφίες: droneawards.photo

Σύνολο επισκέψεων 1,139 , Σήμερα 3