Το στολίδι του Αιγαίου που λέει «όχι» σε ξαπλώστρες και τεχνητές πολυτέλειες…

Ο τόπος μας

Ως το «κομφετί» του Αιγαίου χαρακτηρίζει η γαλλική «Le Figaro» τους Λειψούς, λόγω των δεκάδων μικρών εξωτικών νησιών που είναι και το σήμα κατατεθέν του. Το αφιέρωμα «υμνεί» τις εξωτικές ομορφιές των Λειψών, τη φιλοσοφία του προορισμού γύρω από την οικολογία και τις δραστηριότητες στη φύση, ενώ δεν παραλείπει να κάνει ειδική αναφορά στη ξεχωριστή εκκλησία της Παναγιάς του Χάρου και τις παραδοσιακές εκδηλώσεις του Αυγούστου.

Οι Λειψοί ή Λειψώ είναι συστάδα 30 νησιών (24 νησίδες και 6 βράχοι) που στολίζουν το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Το μεγαλύτερο από αυτά τα νησιά, η Λειψώ ή Λειψοί, βρίσκεται μεταξύ Πάτμου και Λέρου. Η ονομασία είναι αρχαία. Σε επιγραφές προχριστιανικών χρόνων εμφανίζεται το όνομα Λεψία, ενώ στα χριστιανικά χρόνια αναφέρεται η ονομασία του νησιού με τις μορφές: Λειψός, Λιψός και Λειψώ.

Είναι γνωστοί για την ήρεμη ατμόσφαιρα, τα γραφικά καλντερίμια της και τις υπέροχες παραλίες. Είναι ιδανικός προορισμός για ξεκούραση. Οι λόφοι του νησιού είναι γεμάτοι μυρωδιές: ρίγανη, θυμάρι, θαλασσινός κρίνος, ελιές, συκιές και αμπελώνες. Ακολουθώντας τα μονοπάτια στους Λειψούς θα ανακαλύψετε ρεματιές, κατάφυτους κάμπους και μικρά δάση με νησιώτικους κέδρους που θα σας μαγέψουν!

Ο δήμος Λειψών λέει όχι στις ξαπλώστρες στις παραλίες - Επιμένει στον... |  Ελλάδα Ειδήσεις

Οι Λειψοί για τους επόμενους μήνες θα έχουν πληρότητα, κοντά στο 100%. Το πρόσφατο κάλεσμα των κατοίκων της που λέει «όχι» σε ξαπλώστρες και τεχνητές πολυτέλειες, όχι μόνο δεν αποθάρρυνε κάποιους, αλλά αντιθέτως ενίσχυσε το ενδιαφέρον του κόσμου για να ζήσει αυθεντικές εμπειρίες μακριά από υπερβολές.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το τελευταίο διάστημα μία νέα τάση κάνει την εμφάνιση της με ολιγομελείς γάμους σε εξωτικά σημεία να τελούνται στο νησί της νύμφης Καλυψούς, χωρίς δαπανηρές δεξιώσεις. Η ζήτηση για γάμους επανέρχεται λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών. Ωστόσο όλο και περισσότερα νεαρά ζευγάρια αναζητούν σε αυτόν τον τόπο κάτι ξεχωριστό χωρίς υψηλά κόστη και πολύμηνους προγραμματισμούς…