Η σπιθαμή γης που σε γοητεύει… Το άγνωστο σε πολλούς νησάκι που κάνεις μπάνιο και το χειμώνα. Εικόνες

Ο τόπος μας

Παρά το γεγονός ότι ο φυσικός κόλπος που σχηματίζεται είναι αρκετά μεγάλος, τα νερά στο νησάκι δεν είναι ποτέ κρύα, με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί must για τους χειμερινούς κολυμβητές… Στους περισσότερους το νησί Διάπορος δεν θυμίζει τίποτα… Ίσως οι περισσότεροι από εσάς διαβάζετε για την ύπαρξή του πρώτη φορά, αλλά αν το επισκεφθείτε, είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα μπορέσετε να το βγάλετε από το νου σας, καθώς έχει ζεστά νερά και σχεδόν ποτέ δεν την κατακλύζουν οι κυματισμοί της θάλασσας.

Η νήσος Διάπορος είναι ένα από τα άγνωστα νησάκια, που θα συναντήσει κανείς σε απόσταση αναπνοής από την Χαλκιδική και έχει έκταση μόλις 3,2 τ.χλμ., ωστόσο ξεχωρίζει για τον 700 μέτρων κόλπο, όπου βρίσκουν καταφύγιο από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα λογής-λογής πλοιάρια. Βρίσκεται 10 χλμ από τον Άγιο Νικόλαο του δήμου Σιθωνίας, απέναντι από τη Βουρβουρού της Χαλκιδικής.

Διαπόρος - Χαλκιδική, Βόρεια Ελλάδα

Το μεγαλύτερος μέρος του νησιού μοιάζει να έχει δεχθεί το «θείο χάδι» και τα εκατοντάδες πεύκα του να πρασινίζουν τον ορίζοντα όταν ο ταξιδιώτης βρίσκεται στα πρασινογάλανα νερά του, τα οποία όλο το χρόνο παραμένουν ζεστά, προσελκύοντας ορδές χειμερινών κολυμβητών.

Ως νησί έχει μακρά ιστορία μιας και ο τοπικός οικισμός χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του χαλκού.

Διάπορος νήσος | Halkidiki

Βέβαια, το πως θα φτάσετε εκεί είναι ένα ζήτημα, αφού όσοι δεν έχετε πρόσβαση σε σκάφος, θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιον πρόθυμο ψαρά. Αν η χαλάρωση σε ένα μαγευτικού κάλλους τόπο είναι αυτό που προσδοκάτε για τις επόμενες διακοπές σας, απλά μη διστάσετε γιατί… σαν τη Χαλκιδική και τη Διάπορο δεν έχει.