Έλληνες και ξένοι σπεύδουν να επισκεφθούν τη Βέροια… Η μαγεία της φύσης. Εικόνες

Ο τόπος μας

Εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σπεύδουν να επισκεφθούν και εφέτος τη Βέροια, προκειμένου να θαυμάσουν, αλλά και να μυρίσουν τα οκτώ και πλέον δισεκατομμύρια λουλούδια που ανθίζουν κάθε χρόνο στις ροδακινιές του εύφορου κάμπου της Ημαθίας, βάφοντας με ροζ χρώμα την άνοιξη.

Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Από τα μέσα Μαρτίου ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές, που εκτείνονται σε 170.000 στρέμματα.

Άλλωστε, το μέρος αυτό βρίσκεται στη λίστα με τα 10 πιο ανθισμένα μέρη του κόσμου…

veroia_main

Είναι κάτι το ξεχωριστό και σπάνιο αυτή η εντυπωσιακή πανδαισία χρωμάτων…

Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται «το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, αυτή τη στιγμή η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Βέροιας είναι στο 60%, ωστόσο τα τηλεφωνήματα για κρατήσεις ολοένα και αυξάνουν.

Πάντως, πλούσιο καταγράφεται και φέτος το πρόγραμμα που έφτιαξε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας για τους επισκέπτες στην περιοχή. Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά, πεζοπορία και ποδηλατάδα στον ροζ κάμπο με τις ανθισμένες ροδακινιές, αλλά και περιήγηση στην πόλη της Βέροιας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πλούσιο πρόγραμμα που οργάνωσε για τους επισκέπτες της περιοχής ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας.