Γίνεται παγκόσμιο βιντεοπαιχνίδι το ιστορικό αντιτορπιλικό “Βέλος”. Βίντεο

Και όμως συμβαίνει...

Στο παγκόσμιο κοινό των βιντεοπαιχνιδιών θα «ταξιδέψει» το ελληνικό αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο θα προστεθεί στην έκδοση «World of Warships» του videogaming. Έτσι το «Βέλος» θα είναι διαθέσιμο σε 40.000.000 παίκτες σε όλο τον πλανήτη.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί κάποιος χρήστης που παιχνιδιού να κυβερνήσει, να πλοηγήσει το “Βέλος”, να ακούσει ελληνικές φωνές, να είναι καπετάνιος του και να έχει την εμπειρία αυτή μέσα στο παιχνίδι, η λογική του οποίου είναι να υπάρχει πάντα ιστορία πίσω από τα πλοία που ενσωματώνονται στην έκδοση.

Το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Βέλος», που βρίσκεται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ήταν πλοίο του πολεμικού Ναυτικού το οποίο το 1973 κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ αποστάτησε και ζήτησε άσυλο στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, ως αποτέλεσμα του αποτυχημένου Κινήματος του Ναυτικού.

Κυβερνήτης του πλοίου ήταν ο Νικόλαος Παππάς (1929 – 2013) ο οποίος μαζί με έξι αξιωματικούς και εικοσιπέντε υπαξιωματικούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο και παρέμειναν εκεί ως πολιτικοί εξόριστοι. Η κίνηση αυτή επέφερε πλήγμα στην Χούντα των Συνταγματαρχών. Όταν εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο το αντιτορπιλικό Βέλος έσπευσε να βοηθήσει στην άμυνα του νησιού. Σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα.

Δείτε το βίντεο από το ThessalonikiGuide.gr

Σύνολο επισκέψεων 2,742 , Σήμερα 1