Οι επιστήμονες συμφωνούν: Αυτές οι 5 τροφές προστατεύουν από ασθένειες και λοιμώξεις

Διατροφή

Το ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνει ένα σύνολο οργάνων και βιολογικών μηχανισμών που συμβάλλουν στην άμυνα και στην προστασία του οργανισμού μας. Καταφέρνει να μας προστατεύσει από ασθένειες, λοιμώξεις αλλά και εσωτερικούς επιβλαβείς παράγοντες.

Η σωστή λειτουργία του έχει ζωτική σημασία για την επιβράδυνση της βιολογικής γήρανσης και την αποφυγή εμφάνισης διαφόρων νοσημάτων, όπως είναι οι αλλεργίες, τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι επικίνδυνες λοιμώξεις κ.ά. Και σε αυτό οι επιστήμονες συμφωνούν πως μπορεί να συμβάλλουν, τουλάχιστον, πέντε τροφές.1. Τα μανιτάρια

Τα μανιτάρια περιέχουν σελήνιο, η ανεπάρκεια του οποίου μπορεί να προκαλέσει αυξημένη ευαισθησία απέναντι στους ιούς. Η ριβοφλαβίνη και η νιασίνη που βρίσκονται στα μανιτάρια είναι επίσης σημαντικές για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Οι γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες και άλλα πορτοκαλί λαχανικά όπως τα καρότα, το σκουός και η κολοκύθα περιέχουν το αντιοξειδωτικό βήτα-καροτίνη. Αυτή είναι μια μορφή βιταμίνης Α απαραίτητη για να διατηρεί το δέρμα μας δυνατό και ικανό να καταπολεμά τα βακτήρια και τους ιούς.

3. Τα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, ενός αντιοξειδωτικού υπεύθυνου για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια χούφτα αμύγδαλα μας προσφέρει το 50% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης Ε.

4. Το γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες που ονομάζονται προβιοτικά και συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και της υγείας του εντέρου, αφού καταπολεμούν τα επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν ασθένειες.

5. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα, όπως το σπανάκι, είναι πλούσια σε μια σειρά από θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών, διαφόρων αντιοξειδωτικών και του φυλλικού οξέος, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Διαδώστε το Εδώ ζεις