Αυτά τα ελληνικά τυριά αναδείχθηκαν στα πέντε κορυφαία του κόσμου. Και μία έκπληξη…

Διατροφή

Στα κορυφαία του κόσμου αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά τα ελληνικά τυριά, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στην λίστα με τα 1.350 του κόσμου,  καταλαμβάνοντας τρεις θέσεις μέσα στην κορυφαία πεντάδα.

Τη λίστα παρουσίασε το «Taste Atlas», ένας ταξιδιωτικός οδηγός για παραδοσιακά τρόφιμα από όλο τον κόσμο που, εκτός από τα προϊόντα, περιλαμβάνει τοπικά πιάτα και τις αξιολογήσεις τους.

Εικόνα

Συγκεκριμένα, 35 ελληνικά τυριά κατάφεραν να μπουν στη λίστα των καλύτερων τυριών του πλανήτη, ενώ 13 εξ αυτών συμπεριλαμβάνονται στα 50 κορυφαία, ανταγωνιζόμενα τα καλύτερα τυριά από την Γαλλία, που φημίζεται όσο καμία άλλη χώρα για τα τυριά της και την Ιταλία.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το τυρί «Canastra», το οποίο παρασκευάζεται σε νοτιοδυτικές περιοχές της Βραζιλίας, όμως η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από το Καλαθάκι Λήμνου και τη Γραβιέρα Νάξου, δύο τυριά δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Στην πρώτη πεντάδα συμπεριλαμβάνεται και το Μετσοβόνε (5η θέση), ενώ το Γαλλικό «Mont d’ Or» βρίσκεται στην 4η θέση.

Τα ελληνικά τυριά που υπάρχουν στη λίστα προέρχονται από όλα τα σημεία της χώρας, ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η διάσημη και δημοφιλής σε όλο τον κόσμο ελληνική φέτα δεν είναι ανάμεσα στα 50 καλύτερα, αλλά βρίσκεται αρκετές θέσεις πιο κάτω.