Έκπληξη το υψηλό ποσοστό των Ελλήνων… Κολλάει ή όχι με τη Θεία Κοινωνία ο κορωνοϊός; Τι απάντησαν…

Κοινωνία

Δημοσκόπηση του Mega και της Metron Analysis διερεύνησε την άποψη των πολιτών για το εμβόλιο, τις μάσκες, αλλά και για το αν ο ιός κολλάει με τη Θεία Κοινωνία. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.200 ανθρώπων.

Στο ερώτημα για το αν η μάσκα προστατεύει από τη διάδοση του κορονοϊού το 81% απάντησε πως προστατεύει. Το 17% διαφωνεί, ενώ το 2% απάντησε πως δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Όσο για το εμβόλιο του κορονοϊού και αν θα πρέπει να το κάνουμε το 59% απάντησε θετικά, το 35% αρνητικά και το 6% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά

Για την άποψη ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, το 70% δεν συμφωνεί σε αντίθεση με το 22% που συμφωνεί, ενώ το 8% δεν γνωρίζει δεν απαντάει.

Το θέμα έχει προκαλέσει τη διαμάχη της Εκκλησίας με τους επιστήμονες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: “Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορονοϊού. Γι’ αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας».

Από την πλευρά τους οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα κοινόχρηστα σκεύη μπορούν να οδηγήσουν στην εξάπλωση του κορονοϊού. “Ένα κοινό κουτάλι κρύβει αρκετά σημαντικούς κινδύνους», επισημαίνουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Ο κίνδυνος μετάδοσης κάθε είδους αναπνευστικού ιού παθογόνου ή ακόμη και βακτηριακών λοιμώξεων, είναι αρκετά υψηλός με την κοινή χρήση σκευών. Και για να κολλήσει μια πιθανόν σχετικά μεγάλη ομάδα ανθρώπων, σημαίνει ότι το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άτομο να έχει κορονοϊό στο πίσω μέρος του λαιμού του, το οποίο ενδεχομένως να βρίσκεται και στο σάλιο τους», τονίζουν οι επιστήμονες.

Σύνολο επισκέψεων 539 , Σήμερα 1