Μάτι, 2 χρόνια μετά… Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο… Τα λάθη που οδήγησαν σε φρικτό θάνατο 102 άτομα

Κοινωνία

Όποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη του είναι καταδικασμένος να ζήσει την κόλαση του παρελθόντος… Δύο χρόνια πέρασαν από την μεγαλύτερη τραγωδία της μεταπολεμικής Ελλάδας στο Μάτι Αττικής με τους 102 νεκρούς.

Ήταν μεσημέρι 23/7/2018 όταν η φωτιά πιθανότατα από βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ η από αμέλεια ενός 65χρονου που κατηγορείτε σήμερα για εμπρησμό, ξεκινάει τη καταστροφική της πορεία από της κορυφές της Πεντέλης και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον όλεθρο που ακολουθεί.

Όλα πάνε στραβά και όλα γίνονται λάθος. Λάθη που θα οδηγήσουν τον κρατικό μηχανισμό σε διάλυση και 102 ανθρώπους σε φρικτό θάνατο, καθώς καίγονται κυριολεκτικά ζωντανοί. Λάθη, όμως, που δεν δίδαξαν κανέναν και το χειρότερο από όλα εξακολουθούν να επαναλαμβάνονται καθημερινά εδώ και 2 χρόνια.

Μάτι: Κατεδαφίσεις 141 κτισμάτων και 339 μαντρότοιχων - Τι ...

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο το drone του upstories αποκαλύπτει κάτι το οποίο ήταν ξεκάθαρα εγκληματικό και οι εικόνες από το οικόπεδο βόμβα επί της λεωφόρου Μαραθώνος όπου συσσωρεύονται οι κορμοί και τα κλαδιά από το καμένο δάσος σοκάρουν τους πάντες. Η νέα τότε κυβέρνηση δείχνει αντανακλαστικά και η εντολή του νέου πρωθυπουργού είναι σαφής. Εξαφανίστε το οικόπεδο ντροπή ΤΩΡΑ…

Όντως ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και μέσα σε 10 ημέρες το οικόπεδο βόμβα – ντροπή παύει να υπάρχει.

Μάτι 2 χρόνια μετά. Δυστυχώς όμως το ατελείωτο γαϊτανάκι λαθών συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Το οικόπεδο- ντροπή δεν υπάρχει πια όμως ο εφιάλτης είναι εδώ και μια ακόμα τραγωδία καραδοκεί. Αυτή τη φορά η περισυλλογή των καμμένων κλαδιών, κορμών αλλά και επικίνδυνο υλικό όπως ελενίτ και διάφορα μπάζα από τα καμμένα σπίτια που κατεδαφίζονται συσσωρεύονται και κρύβονται δίπλα στο εναπομείναν δάσος που βρίσκεται ανάμεσα στο Μάτι και τη Νέα Μάκρη γνωστό και ως ζούγκλα χωρίς την παραμικρή ένδειξη πυρασφάλειας και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, όπως φανερώνουν και οι εικόνες από το drone. Κάποιο από αυτό το υλικό έχει θαφτεί πρόχειρα με χώμα ενώ οι εστίες συλλογής των υλικών δεν είναι πια μια αλλά τέσσερις.

Interlife: Αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για το Μάτι

Εστίες κινδύνου καθώς εάν γίνει κάποιο ατύχημα το εναπομείναν πευκοδάσος θα παραδοθεί άμεσα στις φλόγες και τότε ένα νέο Μάτι θα δημιουργηθεί αυτή τη φορά από τη πλευρά της Νέας Μάκρης, όπου και εκεί τα σπίτια βρίσκονται άναρχα δομημένα μέσα στο πευκοδάσος αλλά το χειρότερο όλων είναι πως μέσα σε αυτό το δάσος υπάρχουν και παιδικές κατασκηνώσεις.

Ο λαός μας λέει: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον όμως σήμερα καλό θα ήταν κάποιοι να ξέρουν πως ουδέν κρυπτόν και από τα drones…

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της ομάδας upstories