Παγκόσμια αναγνώριση. Το νησί που γοητεύει όσους… πετούν πάνω από τη θάλασσα

Ο τόπος μας

Αποκαλείται νησί των ανέμων, των θαλάσσιων ρευμάτων και των απανταχού οπαδών των θαλασσίων σπορ…

Η Πάρος, χρόνια τώρα, αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς για windsurfing, παγκοσμίως! Τα θαλάσσια περάσματα μεταξύ Πάρου-Νάξου και Πάρου-Αντιπάρου την καθιστούν Νο 1 προορισμό. Τα καλοκαιρινά μελτέμια είναι ευπρόσδεκτα από τους λάτρεις των σπορ στη θάλασσα.

Η Σάντα Μαρία, Η Χρυσή Ακτή, τα Τσουκάλια, οι Κολυμπήθρες, η Πούντα γεμίζουν από επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να κάνουν Windsurf.

Η Πάρος έιναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στην αμερικανική τουριστική αγορά όπως προκύπτει από άρθρο της “US NEWS”. Για το νησί αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η Πάρος, ένα από τα πιο κεντρικά νησιά των Κυκλάδων, είναι μια Μέκκα για θαλάσσια σπορ. Στις παραλίες του νησιού, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν windsurf, kitesurf, καταδύσεις και βαρκάδα, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων”.

Όπως σημειώνεται “μακριά από το νερό, οι επισκέπτες θα βρουν την πολυσύχναστη Παροικιά, η οποία διαθέτει πολλές μπουτίκ, εστιατόρια και μπαρ. Η πρωτεύουσα της Πάρου διαθέτει επίσης πολλά αξιόλογα ιστορικά μνημεία, όπως η Παναγία Εκατονταπυλιανή του 6ου αιώνα (που σημαίνει «Εκκλησία με 100 Πύλες») και ένα ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα. Φτάστε το καλοκαίρι για να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ στο Πάρκο, μια δημοφιλή εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πάρκο Πάρου σε 800 στρέμματα του νησιού”.

Μέκκα των θαλασσίων σπορ η Πάρος

Σύνολο επισκέψεων 2,478 , Σήμερα 3