Εξελίσσεται σε… Hollywood η Αθήνα. Ξένες ταινίες, σειρές και διαφημίσεις “τρέχουν” στα σοκάκια της πόλης

Πολιτισμός

Η Αθήνα εξελίσσεται σε Χόλιγουντ… Υπάρχει τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον. Από τον Μάρτιο του 2020 έως τώρα, έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 70 (ελληνικές και ξένες) παραγωγές στην Αθήνα, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία της προετοιμασίας ακόμα 5. Εάν προστεθεί η διαφήμιση, με χαρακτηριστικότερη την διεθνή καμπάνια της Perrier που γυρίστηκε στην Αθήνα, τα μεγέθη εκτοξεύονται.

Ξεκινώντας από τη Δευτέρα και για τους επόμενους 4 μήνες, η Αθήνα μετατρέπεται σε τηλεοπτικό πεδίο εξερεύνησης για δυο νεαρούς Γάλλους, τον Τομ και την Μία, στο πλαίσιο της διεθνούς παραγωγής του Amazon Prime με τίτλο «Greek Salad». Είναι σειρά 8 επεισοδίων που θα προβληθεί του χρόνου. Το συνολικό κόστος της παραγωγής είναι γύρω στα 8 εκατομμύρια ευρώ και θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Αθήνα.

Έρχεται το “Greek Freak” για τον Γιάννη Αντετοκούμπο από την Disney με το “νόμο Κρέτσου” | Παρόν - Τυπολογίες

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παραγωγές που έχουν γυριστεί μέχρι σήμερα στην Αθήνα περιλαμβάνεται η ταινία «Greek Freak» της DISNEY για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, επεισόδια της σειράς Jack Ryan με τον John Krasinski, η ταινία «Crimes of the Future» του David Cronenberg, με πρωταγωνιστές τη Léa Seydoux, την Kristen Stewart και τον Viggo Mortensen.

Όπως επίσης και η βραβευμένη με ΕΜΜΥ Ισραηλινή σειρά «Τεχεράνη», που προβάλλεται στη συνδρομητική πλατφόρμα της Apple και έφερε στην Αθήνα την Glenn Close και τον Shaun Toub. Είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το 90% των γυρισμάτων έλαβε χώρα στην Αττική και συγκεκριμένα στο Κέντρο της Αθήνας, το Μαρούσι, την Καλλιθέα και το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ για τις ανάγκες της παραγωγής απασχολήθηκαν στην Ελλάδα 630 εργαζόμενοι. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές ήταν όταν η Glenn Close έπαιξε τάβλι με τον συμπρωταγωνιστή της στην Φωκίωνος Νέγρη. Πληροφορίες ΑΜΠΕ.

Στο Apple TV+ η «Τεχεράνη» που γυρίστηκε στην Αττική

Σύνολο επισκέψεων 1,934 , Σήμερα 1