Το είχαν σίγουρο… Αν γίνονταν καλλιστεία θα έβγαινε… Μις Ελλάς. Βίντεο

Ιστορίες ζωής... Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα, στις 28 Ιανουαρίου του 2003, έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ταϋγέτη Μπασούρη…

Η Ταϋγέτη συγκαταλέγεται, μαζί με τη Γεωργία Βασιλειάδου και την Αθηνά Μερτύρη, στις «άσχημες» του ελληνικού κινηματογράφου. Ήξερε πολύ καλά ότι δεν ήταν όμορφη, και δήλωνε πως αυτός ήταν και ο λόγος που την προσέλαβαν στον κινηματογράφο.

Έντονα αυτοσαρκαστική, η Ταϋγέτη δεν είχε κανένα θέμα με την εξωτερική της εμφάνιση και οι πλάκες της με τη Βασιλειάδου έχουν μείνει παροιμιώδεις στην ελληνική showbiz. Χαριτολογώντας με τη Βασιλειάδου, έλεγαν πως αν γινόντουσαν καλλιστεία για άσχημες, η μεν Βασιλειάδου θα έβγαινε Σταρ Ελλάς και η Ταϋγέτη Μις Ελλάς…

Οι "άσχημες" του ελληνικού κινηματογράφου που γοήτευσαν με το ταλέντο τους - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Και ήταν μάλιστα η φωτογένεια της Ταϋγέτης αυτή που θα της εξασφάλιζε την κινηματογραφική της πορεία, ιδιαίτερα όταν βρέθηκε στον δρόμο της ο μεγάλος Θανάσης Βέγγος, που τη λάτρευε και τον λάτρευε.

Σαν ηθοποιός ήταν ευχάριστη και σκορπούσε το γέλιο. Σαν άνθρωπος όμως ήταν μοναχική… Απέφευγε τις κοσμικές εμφανίσεις και σπάνια ακολουθούσε τους συναδέλφους της στα στέκια των καλλιτεχνών όπου σύχναζαν. Δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε στο σπίτι μιας ξαδέλφης της, που τη φρόντιζε αφού δεν είχε δημιουργήσει δική της οικογένεια. Πέθανε από εγκεφαλικό μετά από νοσηλεία αρκετών ημερών. Δεν γράφτηκαν πρωτοσελιδα, δεν ετάφη με τιμές…