Απίστευτο… Πέταξαν ντοματόσουπα στο πιο διάσημο έργο ζωγραφικής… Δείτε τι συνέβη

Κόσμος

Το πρωί της Κυριακής, στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, δύο νεαρές γυναίκες πέταξαν ντοματόσουπα σε έναν από τους πιο διάσημους πίνακες στον κόσμο, τη Μόνα Λίζα, γνωστή και ως Τζιοκόντα, ή Πορτραίτο της Λίζα Γκεραρντίνι, συζύγου του Φρανσέσκο ντελ Τζιοκόντο.

Οι γυναίκες που αυτοχαρακτηρίζονται ακτιβίστριες μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης φώναξαν μετά την ενέργειά τους: «Τι είναι πιο σημαντικό; Η τέχνη ή το δικαίωμα στην υγιεινή και βιώσιμη τροφή; Το αγροτικό μας σύστημα είναι άρρωστο».

Οι… περιπέτειες της Τζιοκόντα

Σύμφωνα με το BBC, ο πίνακας του 16ου αιώνα, του Ιταλού Λεονάρντο ντα Βίντσι, είναι απίθανο να έχει υποστεί ζημιά, καθώς φυλάσσεται πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν υπέστη ζημιά από επισκέπτη που έριξε οξύ.

Το 2022, ακτιβιστής πέταξε τούρτα στον πίνακα, προτρέποντας τους ανθρώπους να «σκέφτονται τη Γη».

Η Μόνα Λίζα είχε κλαπεί από το Μουσείο το 1911 από ένα υπάλληλο του μουσείου, ο οποίος είχε κρυφτεί σε ντουλάπι τη νύχτα, ώστε να καταφέρει να πάρει τον πίνακα. Ο πίνακας ανακτήθηκε δύο χρόνια αργότερα όταν προσπάθησε να το πουλήσει σε έναν έμπορο με αντίκες στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Το βίντεο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης