Θα θυμόμαστε την πιο διάσημη ατάκα της… Ας ξεχάσουμε το τραγικό τέλος της…

Ελληνικός κινηματογράφος

Η ηθοποιός Σαπφώ Νοταρά έγραψε τη δική της ξεχωριστή ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο. Το πραγματικό της επίθετο ήταν Χανδάνου. Το επώνυμο Νοταρά το πήρε από το δρόμο που βρισκόταν η δραματική σχολή στην οποία φοιτούσε.

Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της εποχής (Κοτοπούλη, Νέζερ, Λαμπέτη, Χορν). Εμφανίστηκε και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Αξέχαστη θα μείνει η επιβλητική της φωνή.

Το 1967 συμμετείχε στην ταινία του Γιώργου Σκαλενάκη, “Αχ! Αυτή η γυναίκα μου” όπου σε μια σκηνή με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της είπε μια από τις πιο διάσημες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου που ακόμα και σήμερα μνημονεύουμε όταν συμβαίνει κάτι. Αυτή δεν είναι άλλη από την εξής: “Εδώ μέσα γίνονται σόδομα και γόμορα”.

Πέθανε εντελώς μόνη και αβοήθητη, σε διαμέρισμα που διέμενε επί της πλατείας Κουμουνδούρου, σημερινής πλατείας Ελευθερίας, στον αριθμό 22, το ενοίκιο του οποίου πλήρωνε κάποιος νέος επιχειρηματίας θαυμαστής της, που έμεινε όμως άγνωστος. Τη βρήκαν δύο ημέρες αργότερα μετά από αναζήτηση από παρακείμενο εστιατόριο που συνήθιζε να πηγαίνει. Η αστυνομία διέρρηξε την πόρτα και τη βρήκε νεκρή στις 13 Ιουνίου του 1985.

Σύνολο επισκέψεων 1,643 , Σήμερα 1