Φωνές περιβαλλοντολόγων για τις αλόγιστες ψαριές των παικτών του Survivor. Εικόνα

Περιβάλλον

Ο οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος, isea, αντιδρά στην εικόνα του αλόγιστου ψαρέματος που γίνεται από τους παίχτες του Survivor. Όπως τονίζουν οι περιβαλλοντολόγοι μέσα από το Survivor γινόμαστε θεατές μοναδικών φυσικών τοπίων, που διαφέρουν πολύ από αυτά της χώρας μας, από την άλλη όμως έχει γίνει πλέον συνήθεια η προβολή των παιχτών να ψαρεύουν σαλάχια της περιοχής.Τα είδη και τα οικοσυστήματα κάθε περιοχής μπορεί να διαφέρουν, όπως αυτά του Αγίου Δομίνικου με της Ελλάδας.

Η στάση και οι συμπεριφορές μας όμως απέναντι στη φύση και τους θαλάσσιους πόρους δεν μπορεί παρά να έχει ως γνώμονα τη διαφύλαξή τους οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, γεγονός που κάθε άλλο παρά προάγεται από μια εκπομπή υψηλής τηλεθέασης με επίκεντρο μια εξωτική περιοχή μοναδικής ομορφιάς, όπως σημειώνουν.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι

Τονίζουν πως η προώθηση και προβολή της αλιείας ειδών που μπορεί να απειλούνται με εξαφάνιση, όπως ένα από τα είδη του γένους Aetobatus της εικόνας, και νεογέννητων σαλαχιών, μπορεί να μην είναι παράνομη, αλλά δεν συνάδει με την καλλιέργεια στάσεων και αξιών προς την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Όπως επισημαίνουν η αξία των σαλαχιών για τα θαλάσσια οικοσυστήματα είναι πολύ σημαντική. Παράλληλα, η αλιεία αποτελεί μια δραστηριότητα για την οποία είναι απαραίτητη η γνώση των ειδών που απαντώνται σε κάθε περιοχή, της νομοθεσίας που ισχύει για αυτά, καθώς και της οικολογική τους κατάσταση.

Σύνολο επισκέψεων 165,909 , Σήμερα 1,019