Αγαπήθηκε όσο λίγοι. Πλήρωσε μέχρι και το γεύμα… της κηδείας του. Δείτε το βίντεο

VIDEO Πρόσωπα Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα, 21 Φεβρουαρίου του 2014, πέθανε ο ηθοποιός, στιχουργός, επιχειρηματίας, ερμηνευτής και παρουσιαστής, Σάκης Μπουλάς, στο νοσοκομείο Υγεία από καρκίνο του πνεύμονα. Ο θάνατός του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είχε αναφέρει ότι «μετά την κηδεία του πήγαμε σε μια ταβέρνα που ο ίδιος μας είχε υποδείξει να πάμε. Όταν πήγαμε στην ταβέρνα μετά την κηδεία ρώτησα τον Γιάννη Ζουγανέλη πώς θα πληρώσουμε το γεύμα και μάθαμε ότι το είχε πληρώσει ο μακαρίτης για όλους”.

Πολυσχιδής, ταλαντούχος και χαρισματικός που αγαπήθηκε όσο λίγοι…

Στο χώρο της μουσικής συνεργάστηκε με τον Θάνο Μικρούτσικο για αρκετό διάστημα. Έγραψε στίχους για τραγούδια για τον Γιάννη Ζουγανέλη τον Λ. Μαχαιρίτσα κ.α και σε πολλά τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος. Τη δεκαετία του ’80 ήταν που ο Σάκης Μπουλάς άρχισε να ξεχωρίζει σε μια συντροφιά εκλεκτών δημιουργών της γενιάς του μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Ισιδώρα Σιδέρη, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τη Σοφία Βόσσου που έγραψαν τη δική τους σελίδα στην αθηναϊκή μουσική σκηνή από το 1980 μέχρι το 1990.

Το 1986 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με το σουξέ «Μπανάκι – Μανάκι» σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Την ίδια περίοδο έκανε σειρά παραστάσεων στο ιστορικό Κύτταρο με τον Γιάννη Γιοκαρίνη και την Αφροδίτη Μάνου. Ετοιμόλογος, άμεσος και με αυτοσχεδιασμό, ο Σάκης Μπουλάς είχε σημαντική συμμετοχή και στην ελληνική τηλεόραση.

Δείτε τον στο παρακάτω απόσπασμα του Αρχείου της ΕΡΤ σε μια τηλεοπτική παρουσία του, το 1987, στη μουσική εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» όπου με χιούμορ και ανατρεπτική ματιά σχολιάζει, μεταξύ άλλων, το δικό του μουσικό χώρο, το λεγόμενο ελληνικό ροκ.