Αυτό χρειαζόταν… Πως θα βοηθήσετε το σκύλο σας σε έκτακτο περιστατικό υγείας του

Υγεία

Στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών για σκύλους προχωρά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ).

Δεδομένης της αύξησης του αριθμού των ιδιοκτητών ζώων, τα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Κρήτη, με την προοπτική να επεκταθούν και σε άλλες πόλεις, έρχονται να καλύψουν μία πραγματική, σύγχρονη ανάγκη.

Στόχος του προγράμματος είναι ο ιδιοκτήτης του σκύλου να δράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά σε μία έκτακτη κατάσταση που ενδεχομένως να προκύψει στο ζώο συντροφιάς του. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, «οι Πρώτες Βοήθειες σε σκύλο είναι απλές ενέργειες που μπορεί και πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε με σκοπό την αποκατάσταση των ζωτικών λειτουργιών του σκύλου που κινδυνεύει, τη διαφύλαξη της ζωής του, την αποτροπή της επιδείνωσης της κατάστασής του και τη μείωση του πόνου μέχρι να αναλάβει ο κτηνίατρος».

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι πολίτες που θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση θα είναι σε θέση να εφαρμόζουν τις βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών σε σκύλους σε διάφορες επείγουσες καταστάσεις, να αναγνωρίζουν την ανάγκη άμεσης ειδοποίησης του κτηνιάτρου και τις καταστάσεις που απειλούν άμεσα τη ζωή του σκύλου (απώλεια αισθήσεων, καρδιοαναπνευστική ανακοπή, απόφραξη αεραγωγού, μεγάλη αιμορραγία κ.ά.), και τέλος, να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν διάφορους τραυματισμούς και έκτακτα περιστατικά (διαστρέμματα, κατάγματα, εξαρθρώματα κ.ά.).

Οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στα εν λόγω σεμινάρια μπορούν να στείλουν email με το ονοματεπώνυμό τους, την πόλη τους και το τηλέφωνό τους στο samareites@redcross.gr ή να καλέσουν στο 210 5248132.