Όταν το σύμπαν συνωμοτεί… Ένα μυθιστόρημα του Πάολο Κοέλιο, που έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ, θα γίνει ταινία

Κόσμος

Το μυθιστόρημα «O Αλχημιστής» του Πάουλο Κοέλιο θα γίνει ταινία… Η Legendary Entertainment έχει αποκτήσει τα κινηματογραφικά, τηλεοπτικά δικαιώματα του βιβλίου. Η εταιρεία θα ηγηθεί της ανάπτυξης κινηματογραφικής μεταφοράς του μαζί με τις TriStar Pictures και Palmstar της Sony. Ο Τζακ Θορν βραβευμένος με BAFTA, Olivier και Tony φέρεται να είναι ο σεναριογράφος της ταινίας.

Το βιβλίο εξελίχθηκε στο να γίνει παγκόσμιο μπεστ σέλερ (best-seller). Σύμφωνα με γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το AFP, έχει πουλήσει πάνω από 65 εκατομμύρια αντίτυπα σε πάνω από 150 χώρες, κάτι που το κάνει ένα από τα πιο διάσημα, σε πωλήσεις, βιβλία στην ιστορία. Βρίσκεται στη λίστα: Βιβλία με περισσότερα από 100 εκατομ. αντίτυπα.

Το αλληγορικό αυτό μυθιστόρημα, ακολουθεί έναν νεαρό βοσκό από την Ανδαλουσία, τον Σαντιάγκο, στο ταξίδι του στην Αίγυπτο μετά από επαναλαμβανόμενα όνειρα που είχε πως θα βρει εκεί κάποιον θησαυρό. Το κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι το να βρει κάποιος το πεπρωμένο του, δηλαδή τον προσωπικό του μύθο.

Διάσημες Φράσεις του Βιβλίου

«Όταν επιδιώξεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει όπως επιθυμείς.»

«Όταν αγαπά κανείς, τα πράγματα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο νόημα.»

«Ο θάνατος κάνει τους ανθρώπους να ευαισθητοποιούνται για τη ζωή.»

«Τα μάτια καθρεφτίζουν τη δύναμη της ψυχής.»

«Να μην παραδοθείς στην απελπισία. Αυτό σε εμποδίζει να μιλήσεις με την καρδιά σου.»

«Ό, τι και αν κάνει ο άνθρωπος πάνω στη γη, παίζει πάντα τον κύριο λόγο στην ιστορία του κόσμου. Και συνήθως δεν το ξέρει.»

«Η κάθε μέρα κυοφορεί την αιωνιότητα.»

«Μην απαρνιέσαι ποτέ τα όνειρα σου, να ακολουθείς πάντα τα σημάδια. Είναι η δυνατότητα να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο που δίνει ενδιαφέρον στη ζωή.»