Σοκ… Ποια Δανία, εδώ Κοζάνη… Θανατώνουν με αέριο 2.500 βιζόν με κορωνοϊό…

Περιβάλλον

Οι τραγικές εικόνες στη Δανία, με τις μπουλντόζες να θάβουν εκατομμύρια ζώα βιζόν με κορωνοϊό, που προκάλεσαν σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη και πολλές αντιδράσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις, συμβαίνουν, δυστυχώς, σε μικρότερη έκταση και στην Ελλάδα…

Η απόφαση ελήφθη και ήδη ξεκίνησε στη φάρμα γουνοφόρων ζώων, όπου έχουν εντοπιστεί θετικά στον κορωνοϊό, η θανάτωση και ο ενταφιασμός των πρώτων βιζόν… Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Θεόφιλο Καντζόγλου, θα θανατωθούν συνολικά περίπου 2.500 μινκ, ενώ η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο.

Η ταφή γίνεται σε μια υγειονομική τάφρο που έχει ανοιχτεί για αυτό το σκοπό, δίπλα στο χώρο του εκτροφείου. 
Στη διαδικασία θανάτωσης των ζώων, που γίνεται με αέριο προΐσταται ήδη τριμελές κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, προκειμένου να καταγράψει τον αριθμό των γουνοφόρων ζώων που θα θανατωθούν, αλλά και τον τρόπο ενταφιασμού τους, ο οποίος θα γίνει μέσα στο χώρο της φάρμας.

mink-kozani-arthro

Στο συγκεκριμένο εκτροφείο έχουν βρεθεί 9 θετικά στον κορωνοϊό γουνοφόρα ζώα. Θετικός στον κορονοϊό είναι και ο ιδιοκτήτης της φάρμας. Στη Δυτική Μακεδονία δραστηριοποιούνται 86 φάρμες με τα γνωστά μινκ.

Οι 44 φάρμες λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης, ενώ άλλες 35 βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς, 5 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και δύο στην Περιφερειακή Ενότητα της Φλώρινας. Οι φωτογραφίες αναδημοσιεύονται από protothema.gr

Σύνολο επισκέψεων 619 , Σήμερα 3