Πως αλλάζουν οι καιροί… Και όμως κάποτε σε αυτό το διάσημο μέρος, ψάρευαν…

Η Ελλάδα παλιά...

Η φωτογραφία είναι του 1950 και διακρίνουμε ψαράδες στο Σούνιο. Έργο της Βούλας Θεοχάρη Παπαϊωάννου η οποία την περίοδο της Κατοχής συνεργάστηκε με την ελβετική επιτροπή του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού αποτυπώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων της ελληνικής πρωτεύουσας.

Το αρχείο της, αποτελούμενο από 12.500 αρνητικά, δωρήθηκε από την ίδια στο Μουσείο Μπενάκη, όπου και φυλάσσεται. Απεβίωσε το 1990.

Το Σούνιο (ή Κάβο κολώνες ή Καβοκολώνες) είναι το ακρωτήριο που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο στην εσχατιά του νομού Αττικής. Τα παράλια του είναι βραχώδη και απότομα. Υψώνεται σχεδόν κάθετα από την θάλασσα σε μεγάλο ύψος σχηματίζοντας στους πρόποδες αυτού προς δυσμάς μικρό όρμο που με ισθμό χωρίζεται από έτερο ανατολικό ορμίσκο.

Το Σούνιο είναι γνωστό λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης του αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα που βρίσκονται σε αυτό. Στα νεότερα χρόνια, η ευρύτερη περιοχή λόγω της περιβαλλοντικής αξίας της, ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός. Ονομαστό είναι και το ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο.

Σύνολο επισκέψεων 3,776 , Σήμερα 2