Ορνιθολόγοι: “Φάουλ” της ΑΕΚ για το “αποτρόπαιο θέαμα” με τον Οδυσσέα

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι είναι κάθετα αντίθετη με το “αποτρόπαιο θέαμα” του θαλασσαετού με το όνομα «Οδυσσέας» που συμμετείχε στις εκδηλώσεις για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ως μέρος ενός σόου…

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε εμφανίζεται ο αετός να φτάνει στο κέντρο του γηπέδου με μια μπάλα δεμένη στο πόδι (δήθεν τη μετέφερε με τα νύχια) και να αρχίζει αμέσως να τρώει με βουλιμία τα κομμάτια κρέας που του είχαν μέσα στο κύπελλο.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται και ο σχεδόν βάναυσος τρόπος με τον οποίο το πουλί «εκτοξεύεται» από ψηλά προς το κέντρο του γηπέδου μόλις του βγάλουν την κουκούλα.

Όπως σημειώνουν οι ορνιθολόγοι, “πέρα από το απαράδεκτο θέαμα που θυμίζει τσίρκο, το πουλί είναι φανερά στρεσαρισμένο και πεινασμένο ενώ δυσκολεύεται να πετάξει με την κρεμασμένη μπάλα και μέσα σε ένα τόσο ασφυκτικό περιβάλλον, λόγω των καπνογόνων”. Επισημαίνουν δε πως “δυστυχώς, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτό το εμφανώς αντι-περιβαλλοντικό σόου, που λαμβάνει χώρα μπροστά σε ευρύ κοινό, να βρει μιμητές και να βγει εκτός ελέγχου”.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καλεί σε άμεση παρέμβαση όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ηγεσία ΥΠΕΝ, Γενική Διεύθυνση Δασών, Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας κ.α.) ώστε να σταματήσουν άμεσα και οριστικά τέτοιου είδους θεάματα “που οδηγούν την περιβαλλοντική κουλτούρα στη χώρα μας δεκαετίες πίσω”. Η φωτογραφία αναδημοσιεύεται από την Ορνιθολογική Εταιρεία.