Ο πιο κοντός στον κόσμο είναι λίγο πιο ψηλός από βαλίτσα. “Το χαμόγελό μου είναι η γοητεία μου”

Πρόσωπα

Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, τον τίτλο του πιο κοντού ανθρώπου στον κόσμο, που κινείται μόνος του, έλαβε ο 34χρονος Έντουαρντ Νίνο Χερνάντεζ.
Με ύψος μόλις 72,1 εκατοστά, είναι ελαφρώς πιο ψηλός από μία μικρή βαλίτσα και περίπου το μισό από τον μέσο όρο ενός άνδρα.

Ο Κολομβιανός πάσχει από σοβαρό υποθυρεοειδισμό, μια κατάσταση που αναστέλλει την ανάπτυξη και σημαίνει ότι ο χόνδρος των οστών δεν αναπτύσσεται όπως θα έπρεπε. Όπως δήλωσε ο Χερνάντεζ: «Χρησιμοποιώ το χαμόγελό μου για να κατακτήσω τον κόσμο. Πάντα μοιράζομαι το μεγάλο μου χαμόγελο με όλους, αυτή είναι η γοητεία μου. Μπορώ να πετύχω όσα θέτω σαν στόχο στον εαυτό μου. Τα πάντα είναι πιθανά. Το μέγεθος και το ύψος δεν έχουν σημασία. Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίσουν ποιος είμαι πραγματικά. Μικρός σε μέγεθος, μεγάλος σε καρδιά».

EL - Αυτός είναι ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο - Δείτε τι ύψος έχει

Ο Χερνάντεζ άργησε πολύ να διαγνωστεί με σοβαρό υπερθυρεοειδισμό – αυτό έγινε στην ηλικία των 20 ετών – κάτι που η μητέρα του ισχυρίζεται ότι συνέβη επειδή οι γιατροί δεν ενδιαφέρονταν να καταγράψουν το ύψους του γιου της καθ’ όλη την διάρκεια της παιδικής του ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πιο κοντός άνθρωπος που όμως δεν μπορεί να μετακινηθεί μόνος του, αλλά με βοήθεια, είναι ο Τζάνρεϊ Μπαλαγουίνγκ, από τις Φιλιππίνες. Έχει ύψος μόλις 59,93 εκατοστά και δεν μπορεί να περπατήσει ή να σταθεί χωρίς βοήθεια λόγω του κακού σχηματισμού των οστών.

Στην αντίπερα όχθη, ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Σουλτάν Κοσέν της Τουρκίας, που έχει ύψος 2,51 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι έχει σχεδόν 3,5 φορές το ύψος του πιο κοντού ανθρώπου στον κόσμο.

Ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο – Newsbeast