Σε αυτό το νησάκι λιάζονται… λαγοί. Έχουν “κυριεύσει” την περιοχή. Βίντεο

Ο τόπος μας

Είναι το άγνωστο ερημονήσι, μόλις 1 ώρα από την Αθήνα, το οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Αιγιλεία. Είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος Στυρονήσια τα οποία βρίσκονται στον κόλπο των Στύρων. Πρόκειται για απομεινάρια από καταβύθιση χέρσας γης, που ήταν ενωμένη με την Εύβοια και την Αττική. Βρίσκεται απέναντι από τα Νέα Στύρα στην Εύβοια.

Για το συγκεκριμένο νησί είχε τεθεί πρόταση να μετατραπεί σε θερινό Νταβός. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί εκεί ένα κέντρο Τεχνών και Φιλοσοφίας και ένα συνεδριακό κέντρο, όπου μία φορά το χρόνο, κατά τους θερινούς μήνες, θα συναντώνται οι αρχηγοί των κρατών.

Σύμφωνα με την πρόταση, φιλοδοξία ήταν η πολιτεία να το ανακηρύξει σε Νησί Ειρήνης, Πολιτισμού και Ανταλλαγής Ιδεών. Η πρόταση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ και το νησί παραμένει στους «κατοίκους» του, που είναι οι πολυάριθμοι λαγοί.

Δεν γνωρίζουμε πώς εγκαταστάθηκαν εκεί, αλλά έχουν καταφέρει να «κυριεύσουν» το νησί και τους συναντάς συχνά στις μαγευτικές του παραλίες. Επίσης διαθέτει 2 μικρές λίμνες που δίνουν μια όμορφη χρωματική πινελιά στο ήδη εξαίσιο τοπίο.

Δείτε το ωραίο βίντεο από το haanity

Σύνολο επισκέψεων 3,912 , Σήμερα 1