Το νησί της Ελλάδας που «κατοικείται» μόνο από… νεκρούς. Υπέροχο βίντεο από ψηλά

Ο τόπος μας

Ο Άγιος Φωκάς είναι το γαλαζοπράσινο καλά κρυμμένο μυστικό της Πελοποννήσου. Ανήκει στον δήμο Μονεμβασιάς και η παραλία του είναι πολύ μικρή αλλά αμμουδερή με γαλαζοπράσινα, καθαρά νερά.

Είναι ένα νησάκι ξεχωριστό όχι για τις παραλίες του και τα κοσμοπολίτικα θέρετρά του, αλλά για την απόλυτη σιωπή… Μόνο τα κύματα του Μυρτώου πελάγους που «ξεσπούν» με μανία στις ακτές του ακούγονται σαν βρασμός σε μία απόκοσμη ησυχία. Το νησί «κατοικείται» μόνο από… νεκρούς, καθώς το μόνο που έχει στο χώμα του είναι ένα νεκροταφείο και ένα εκκλησάκι.

Κι όμως το σκηνικό όσο “creepy” κι αν είναι, είναι συνάμα και πανέμορφο καθώς ενσωματώνεται στη μαγεία της Λακωνικής φύσης και της παρακείμενης καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς. Φτάνοντας στον Άγιο Φωκά μπορείτε να κολυμπήσετε στα νερά του Μυρτώου πελάγους απολαμβάνοντας το απέραντο καθαρό γαλάζιο. Το σίγουρο είναι ότι θα νομίζετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Ιονίου.

Στα συν είναι ότι παρά το γεγονός ότι περικλείεται από βράχια, η παραλία του δεν είναι γεμάτη βότσαλο, όπως άλλες. Αντιθέτως και μέσα στο νερό θα πατήσετε πάνω σε χρυσή άμμο, καλά προστατευμένη από τις καιρικές συνθήκες

Δείτε το υπέροχο βίντεο από ψηλά της ομάδας Haanity