Όντως, σε πιάνει… ΕΞΑΨΗ σε αυτόν τον γοητευτικό τόπο. Εικόνες σε βίντεο που μας έχουν λείψει…

Ο τόπος μας

Αυτή την περίοδο προβάλλεται, μέσα από το MEGA channel, μία επιτυχημένη σειρά, με τίτλο “ΕΞΑΨΗ”, που διαδραματίζεται στο Ναύπλιο. Αυτός είναι και ο τίτλος του τραγουδιού που ακούγεται στη σειρά, σε εκτέλεση της Νατάσας Θεοδωρίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους στίχους του τραγουδιού έχει γράψει ο ιδιοκτήτης του MEGA, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου με μοναδική αρχιτεκτονική, εντυπωσιακά, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, διάσπαρτα μέσα στην παλιά πόλη και φυσικά γραφικούς ξενώνες για την διαμονή σας.

Το περίφημο Μπούρτζι, η Ακροναυπλία, το Παλαμήδι. Παλιές γειτονιές, πλατείες, κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, μία πόλη που διατηρεί την ιστορία της και την αίγλη της.

Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 – 1833. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι. Σήμερα, αποτελεί μαζί με το Παλαμήδι, το ενετικό φρούριο-σήμα κατατεθέν της πόλης του Ναυπλίου και μπορείς κανείς να μεταβεί με βαρκούλες που βρίσκονται μπροστά στο λιμένα. Η θέα από το Μπούρτζι προς την πόλη, με το εμβληματικό Παλαμήδι είναι απλά μαγευτική.

Δείτε το βίντεο από την ομάδα upstories