Σσσστ… Ακούγεται πάλι ο ήχος από τον Μουτζούρη στις πλαγιές του μυθικού βουνού των Κενταύρων

Και όμως συμβαίνει...

Ο θρυλικός “Μουτζούρης”, το τρενάκι του Πηλίου, ξαναμπαίνει στις ράγες του και από αύριο θα ακούγεται και πάλι το γνώριμο σφύριγμά του στις πλαγιές του μυθικού βουνού των Κενταύρων.

Τα τουριστικά δρομολόγια ξεκινούν από αύριο, Μ. Παρασκευή, ύστερα από 8 μήνες που βρίσκεται ακινητοποιημένο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Άνω Λεχωνίων, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου σε διάφορα σημεία κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, μέχρι τις Μηλιές.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, δρομολόγια θα εκτελεστούν και τις πέντε ημέρες των πασχαλιάτικων αργιών, μέχρι δηλαδή και την Τρίτη μετά το Πάσχα.

Σήμερα έγινε η τελευταία δοκιμαστική διαδρομή του τρένου και αμέσως μετά άνοιξε και η ηλεκτρονική πλατφόρμα έκδοσης των εισιτηρίων.

Το τρενάκι του Πηλίου αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα, αφού κινείται πάνω σε σιδηροτροχιές πλάτους μόλις 60 εκατοστών και περνά μέσα από απαράμιλλου κάλλους ομορφιές και με ατελείωτη θέα στον Παγασητικό κατά τη διαδρομή του από τα ‘Ανω Λεχώνια μέχρι το κεφαλοχώρι των Μηλεών.