Κάθε 25 γραμμάρια που τρώτε από αυτό το φρούτο απομακρύνονται οι κίνδυνοι για την καρδιά

Διατροφή

Ανήκουν στα πιο δημοφιλή φρούτα και όχι άδικα. Εκτός από το έντονο κόκκινο χρώμα και την υπέροχη γεύση τους, τα μήλα αποτελούν μια εξαιρετικά υγιεινή και χορταστική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας γιατί ωφελούν την καρδιά σας.

Τα μήλα έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ένας λόγος στον οποίο μπορεί να οφείλεται ότι περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, δηλαδή το είδος των φυτικών ινών που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.

Επίσης, περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές επιδράσεις και βρίσκονται κατά κύριο λόγο στη φλούδα. Μία από αυτές τις πολυφαινόλες είναι το φλαβονοειδές επικατεχίνη, η οποία έχει φανεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Μια ανάλυση επιστημονικών μελετών βρήκε ότι η μεγαλύτερη πρόσληψη φλαβονοειδών συνδέεται με 20% μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα φλαβονοειδή συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, την «κακή» LDL χοληστερόλη και λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

Άλλη μελέτη ερευνητών που συνέκρινε τις επιδράσεις της κατανάλωσης ενός μήλου ημερησίως με την λήψη στατινών -κατηγορία φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη- συμπέρανε ότι τα μήλα θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά στη μείωση των θανάτων από καρδιακές παθήσεις.

Επίσης οι επιστήμονες συνέδεσαν την κατανάλωση λευκόσαρκων φρούτων και λαχανικών, όπως τα μήλα και αχλάδια, με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Συγκεκριμένα, για κάθε 25 γραμμάρια μήλων που καταναλώνονται, ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου μειωνόταν κατά 9%.

Διαδώστε το Εδώ ζεις