Έκπληκτοι οι δύτες με όσα αντίκρυσαν στις λάσπες βυθού στην Κρήτη. Εικόνες 

Και όμως συμβαίνει...

Έκπληκτοι ήταν οι δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση καθαρισμού του βυθού στις παραλίες του δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη, περιοχή η οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης φονικής πλημμύρας.

Αντίκρυσαν στις λάσπες του βυθού παραμορφωμένα αυτοκίνητα, ράφια και εμπορεύματα καταστημάτων, φάρμακα, ακόμη και ένα αυτόματο τραπεζικό μηχάνημα ανάληψης χρημάτων ΑΤΜ…

Ο δύτης Μιχάλης Μακριδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι βρήκε αυτοκίνητο σε απόσταση 150 μέτρα από την παραλία, ενώ είδε άλλα που, σαν να συμπιέστηκαν από πρέσα, το μήκος τους είχε μειωθεί από τα 2,5 στο 1,5 μέτρο.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία διήρκεσε δύο εβδομάδες, ανασύρθηκαν από τις παραλίες της Αγίας Πελαγίας, του Παλαιόκαστρου και της Λυγαριάς 16 αυτοκίνητα και 4-5 δίκυκλα, αλλά και σχεδόν ολόκληρα καταστήματα, με τα ράφια και τα εμπορεύματά τους.

Τα πιο βαριά αντικείμενα ανέβαιναν στην επιφάνεια με ειδικά υποβρύχια μπαλόνια που έχουν τη δυνατότητα να σηκώνουν πολύ μεγάλα βάρη. Τα υπόλοιπα, οι δύτες τα τοποθετούσαν σε ειδικές σακούλες και τα μετέφεραν στην επιφάνεια, στην βάρκα και στην πλατφόρμα που υπήρχαν γι’ αυτόν τον λόγο.

Ο βυθός θα επανελέγχεται, ώστε αν και όποτε κρίνεται αναγκαίο να γίνονται εργασίες καθαρισμού, δεδομένου ότι ακόμη και σήμερα ένα παχύ στρώμα λάσπης εξακολουθεί να τον καλύπτει.

Σύνολο επισκέψεων 2,436 , Σήμερα 1