Είστε έτοιμοι για ένα κουρεματάκι; Χρήσιμες και κρίσιμες οδηγίες. Δείτε το βίντεο

Αφιερώματα

Από σήμερα ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής, καθώς ξεκινά η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Όμως, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα. Οι πελάτες ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση να το κάνουν. Στα κέντρα αισθητικής οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης.

Πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται την ίδια στιγμή στο κομμωτήριο

α) Έως 20 τ.μ επιτρέπονται 4 άτομα (εργαζόμενοι και πελάτες). Παράδειγμα: Σε κατάστημα εμβαδού 18 τ.μ (κυρίως χώρος) μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 4 άτομα.

β) Από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ επιτρέπονται 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10 τ.μ. Παράδειγμα: Σε κατάστημα εμβαδού 50 τ.μ (κυρίως χώρος) μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 7 άτομα (σ.σ. 4 για τα 20 τ.μ και 3 για τα υπόλοιπα 30 τ.μ).

γ) Άνω των 100 τ.μ επιτρέπονται 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ. Παράδειγμα: Σε κατάστημα εμβαδού 130 τ.μ (κυρίως χώρος) μπορούν να βρίσκονται 14 άτομα (σ.σ. 12 για τα 100 τ.μ και 2 για τα υπόλοιπα 30 τ.μ).

δ) Άνω των 300 τ.μ που αναπτύσσονται σε επίπεδα, ισχύει το κριτήριο επιπέδων, ήτοι 1 άτομο ανά 10 τ.μ ανά όροφο.

Η τήρηση αποστάσεων είναι υποχρεωτική στα κομμωτήρια, όπως ακριβώς ισχύει και στα υπόλοιπα μαγαζιά που ανοίγουν από σήμερα. Μπαίνει τέλος στο σύστημα με τις καρέκλες που ήταν δίπλα-δίπλα. Τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά, ώστε ο αέρας να ανανεώνεται. Σε περίπτωση που κάποιος βήξει ή φτερνιστεί, τότε το πιστολάκι θα πρέπει να σταματήσει για αρκετά λεπτά.

Το αφιέρωμα από τη Finos Film