Από τις καλύτερες περιοχές για ηλιοβασίλεμα… Εδώ κάθε μέρα είναι διαφορετική…

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα σημεία για ηλιοβασίλεμα στη λίμνη Κερκίνης είναι στο ανατολικό ανάχωμα κοντά στο χωριό Λιμνοχώρι! Ένας τόπος που η ανατολή και το ηλιοβασίλεμα κλέβουν χρώματα από την λίμνη και τις γύρω οροσειρές του Μπέλλες και των Κρουσίων και κάνει την κάθε μέρα διαφορετική.

Ιδανική εποχή για επίσκεψη στο Πάρκο Κερκίνης είναι οι μήνες Μάιος – Ιούνιος, οπότε τα περισσότερα πουλιά της λίμνης έχουν γεννήσει και μεγαλώνουν τα μικρά τους. Μπορεί να δει κανείς τότε διάφορα είδη ερωδιών, λαγγόνες, καλαμοκανάδες και πολλά άλλα, καθώς και πολλές φωλιές πελαργών.

Είναι επίσης ιδανική εποχή για επίσκεψη στο όρος Κερκίνη, με τα πολλά δάση και τα σπάνια αγριολούλουδα. Το φθινόπωρο, τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο, κατεβαίνουν στο Πάρκο υδρόβια πουλιά από τη βορειοανατολική Ευρώπη, κοπάδια από διάφορα είδη πάπιας, κύκνοι, βουτηχτάρια, κ.α.

Μερικές φορές το χειμώνα, αν το κρύο είναι δυνατό στις βορειότερες χώρες, μπορεί να δει κανείς χιλιάδες πουλιά που έρχονται να ξεχειμωνιάσουν στο Πάρκο. Στη λίμνη ζει και ο μεγαλύτερος πληθυσμός βουβαλιών στην Ελλάδα: υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 500. Φωτογραφία του Κώστα Παπαδόπουλου και αναδημοσιεύεται από το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης.