Εντυπωσιακό θέαμα… Δείτε τη στιγμή που ένας υδροστρόβιλος “χτυπά” τη Νάξο

Περιβάλλον

Ολοένα και συχνότερα κάνουν την εμφάνισή τους οι υδροστρόβιλοι στην Ελλάδα. Με τις καιρικές συνθήκες να είναι έντονες, ο υδροστρόβιλος, που ξεκίνησε από την Τήνο και τη Μύκονο, έφτασε έως τη Νάξο και χάρισε ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσους βρέθηκαν κοντά στο λιμάνι του νησιού. Νωρίτερα, υδροστρόβιλοι είχαν καταγραφεί και σε παραλίες της Ρόδου. H εμφάνιση υδροστρόβιλων είναι ενα φαινόμενο αναμενόμενο για τους επιστήμονες και το οποίο, συνήθως εμφανίζεται στη νότια Ελλάδα, στην Κρήτη αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Υδροστρόβιλος στη Νάξο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους, οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά… κοπάζουν. Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.

Υδροστρόβιλοι σε Ρόδο και Νάξο - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο | Ελλάδα Ειδήσεις

Δείτε το βίντεο

Σύνολο επισκέψεων 1,282 , Σήμερα 1