Έτσι ήταν το 1948… και σήμερα από τους πιο δημοφιλείς προοορισμούς

Η Ελλάδα παλιά...

Βλέπετε την Ύδρα του 1948 μέσα από τη φωτογραφία του ερασιτέχνη φωτογράφου Ιωάννη Λάμπρου, από τις Συλλογές του Μουσείου Μπενάκη.

Ο Ιωάννης Δ. Λάμπρος ξεκίνησε τους φωτογραφικούς του πειραματισμούς τα χρόνια του μεσοπολέμου. Από το 1961 έως το 1968 συνεργάστηκε με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). Φωτογραφίες του χρησιμοποιήθηκαν για την εικονογράφηση αφισών του οργανισμού, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της μεταπολεμικής εικόνας της χώρας μας. Ως υπάλληλος του ΟΣΕ, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει στην επαρχία και να εικονογραφήσει την εξέλιξη των ελληνικών σιδηροδρόμων. Με την πάροδο του χρόνου, οι φωτογραφίες αυτές μετατράπηκαν σε ντοκουμέντα της –άγνωστης για πολλούς– σιδηροδρομικής ζωής της χώρας μας.

Η Ύδρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για ξένους τουρίστες αλλά και Αθηναίους, δεδομένης της σχετικά μικρής της απόστασης από την πρωτεύουσα. Οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα.

Έχει σημαντική ναυτική ιστορία και παράδοση. Αναπαλαιωμένα αρχοντικά, το παλιό γραφικό λιμάνι με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, τα μουσεία, τα μοναστήρια, η ναυτική σχολή, συνθέτουν την εικόνα του νησιού, η οποία μας μαρτυρεί την σημαντική ιστορική σημασία της.

Σύνολο επισκέψεων 6,126 , Σήμερα 2