Το ελληνικό ποτό που πίνουν σε 60 χώρες όλου του κόσμου…

Η Ελλάδα παλιά...

Το Μεταξά ή METAXA είναι  το ελληνικό οινοπνευματώδες ποτό. που πρωτοδημιούργησε ο Ψαριανός Σπύρος Μεταξάς, το 1888. Είναι ένα μίγμα από μπράντυ και κρασί. Παράγεται από σταφίδες (σουλτανίνα, σαββατιανό και μαύρη κορινθιακή σταφίδα). Συνδυάζεται έπειτα με ένα ωριμασμένο κρασί από μοσχάτο σταφύλι από τη Σάμο και από την Λήμνο.

Ωριμάζει σε χειροποίητα γαλλικά δρύινα βαρέλια του Λιμουζέν για τουλάχιστον τρία χρόνια πριν αρωματιστεί με ένα μυστικό μείγμα βοτάνων, το οποίο περιλαμβάνει ροδοπέταλα και αποσταγμένο νερό.

Το εργοστάσιο των αδελφών Μεταξά ξεκίνησε την παραγωγή κονιάκ και άλλων ποτών το 1888, ενώ το έμβλημα της εταιρίας, ο “Σαλαμινομάχος”, είναι εμπνευσμένο από ένα αρχαίο νόμισμα το οποίο βρέθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη θεμελίωση του πρώτου εργοστασίου του Μεταξά στην οδό Αριστείδου.

Σήμερα, οι εξαγωγές αποτελούν το 60% της παραγωγής. Από το 1989 το brand δεν ανήκει πλέον στην οικογένεια Μεταξά, ενώ από το 2000 είναι μέλος της εταιρείας Remy Cointreau.

Σήμερα το METAXA εξάγεται σε πάνω από 60 χώρες, ενώ συμπεριλαμβάνεται στα 100 πιο δημοφιλή ποτά παγκοσμίως και στα 50 ταχύτερα αναπτυσσόμενα.

Σύνολο επισκέψεων 4,328 , Σήμερα 1