Ελάτε στην Ελλάδα… Πρόσκληση σε συνταξιούχους της Ευρώπης να… ξεχειμωνιάσουν στον τόπο μας

Και όμως συμβαίνει...

Στη Ρόδο οι τοπικοί φορείς είναι ικανοποιημένοι με την τουριστική περίοδο, που εξελίσσεται εντυπωσιακά, καθώς έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ, ακόμα και αυτό της σεζόν του 2019, που μέχρι πρότινος ήταν η καλύτερη σεζόν του ροδιακού τουρισμού.

Ήδη οι τοπικοί φορείς και παράγοντες έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στο να μπορέσουν να προσελκύσουν τουρίστες και τη χειμερινή περίοδο, κυρίως συνταξιούχους από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή και με το υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία, αυτές τις μέρες οι αφίξεις τουριστών στο νησί της Ρόδου έχουν υπερβεί συνολικά το 1.800.000 άτομα. Ο στόχος είναι μέχρι τέλος του χρόνου ο αριθμός τουριστών να φθάσει τα 2.300.000 άτομα γεγονός που θεωρείται πλέον εφικτό, αφού και οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δυναμικοί σε αριθμό αφίξεων.

Αναμένεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η τουριστική κίνηση θα έχει καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφού έχουν προγραμματίσει διακοπές τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας, με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά περίπου 20 ξενοδοχεία που διαθέτουν γύρω στις 5.000 κλίνες θα μείνουν ανοιχτά και το χειμώνα στη Ρόδο και θα είναι διαθέσιμα, ώστε να φιλοξενήσουν τους ευρωπαίους συνταξιούχους που θα θελήσουν να αφήσουν την πατρίδα τους για να… ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Τουρισμού, που εξετάζει τις πιθανότητες να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας Ευρωπαίων συνταξιούχων, σε ελληνικούς προορισμούς. Μεταξύ αυτών είναι και η Ρόδος, που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει κάποιον αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας, τα οποία θα αποφασίσουν να περάσουν το χειμώνα τους ή τουλάχιστον ένα μέρος του στην Ελλάδα, λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους στις πατρίδες τους.

Παράλληλα και εστιατόρια έχουν δηλώσει ότι θα μείνουν ανοιχτά και τον χειμώνα, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα στην Ελλάδα.