Έρωτας είναι θαρρώ… Και φαίνεται στην υγεία σας… Να γιατί αξίζει να αφεθείτε…

Υγεία

Εκατοντάδες ιατρικές μελέτες, σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη, καταδεικνύουν περίτρανα ότι ο έρωτας με την ευρεία έννοια, είναι εξίσου σημαντικός, τόσο για την οργανική, όσο και για την ψυχική μας υγεία, όπως είναι το νερό, η σωστή διατροφή και η σωματική άσκηση…

Χτυποκάρδι, ανεμελιά, ενθουσιασμός, καλύτερη διάθεση, είναι μόνο μερικά από τα θετικά χαρακτηριστικά τού να είσαι ερωτευμένος! Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο έρωτας συμβάλλει στην καλή διατήρηση του οργανισμού μας σε όλα τα επίπεδα. Νιώθουμε καλά, φαινόμαστε καλά, είμαστε καλά!

Δείτε τους βασικούς λόγους που αξίζει να αφεθείτε στις θετικές επιδράσεις του έρωτα.

1. Μακροζωία

Η ανανέωση που προσφέρει ο έρωτας δεν συγκρίνεται με καμία άλλη, τα κύτταρα του οργανισμού ανανεώνονται και οι ενδορφίνες που παράγονται στο σώμα βοηθούν να “πλέουμε” σε πελάγη ευτυχίας παρατείνοντας  τον χρόνο της ζωής μας με τον καλύτερο τρόπο! Σύμφωνα με έρευνες η κατάσταση της αγάπης που βιώνει το ζευγάρι, συμβάλλει στην παραγωγή της οξυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης, που βοηθά στην διατήρηση της καλής υγείας και συνεπώς της μακροζωίας.

2. Ισχυρό ανοσοποιητικό που κρατά μακριά τις ιώσεις.

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα από την αύξηση των ενδορφινών που παράγονται όταν νιώθουμε ερωτευμένοι, είναι ακόμα ένα από τα θετικά! Έτσι, ενδυναμώνεται η άμυνα του οργανισμού και θωρακίζεται ενάντια στα μικρόβια και τις ιώσεις.

3. Νεότητα & ομορφιά στα ύψη

Η αγάπη και ο έρωτας διεγείρουν τις ορμόνες της αντιγήρανσης και μία σειρά από χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας βοηθούν το δέρμα να ακτινοβολεί υγεία και ομορφιά! Ο  έρωτας θεωρείται το μέγιστο αντιοξειδωτικό σύμφωνα με τους επιστήμονες και βοηθά τον οργανισμό να προστατευτεί από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τη γήρανση. Επίσης, αυξάνονται τα επίπεδα των ενδορφινών στον εγκέφαλο, βοηθώντας στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

4. Λιγότερο άγχος

Μια καλή σχέση και ένας ακόμα καλύτερος έρωτας μπορεί να μειώσει την κορτιζόλη, γνωστή και ως «ορμόνη του στρες». Έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια διαχειρίζονται πολύ καλύτερα και ορθότερα το στρες που έχουν σε σχέση με όσους είναι μόνοι στη ζωή.

5. Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι τα αγαπημένα ζευγάρια έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε σχέση με τους εργένηδες. Όμως, όσοι είναι σε άσχημους γάμους, έχουν συνήθως πολύ υψηλή πίεση.

6. Καλύτερος ύπνος

Έχετε παρατηρήσει πώς όταν είστε ευτυχισμένοι με το ταίρι σας, κοιμάστε σαν πουλάκι; Ναι, ο έρωτας είναι η αιτία! Κρατά το νευρικό σύστημα σε ισορροπία και εξουδετερώνει τις κακές σκέψεις & το άγχος τις καθημερινότητας μακριά!

6. Ευεξία

Ο έρωτας κρατά τον άνθρωπο σε εγρήγορση! Θέλεις να είσαι καλά, να προσέχεις τον εαυτό σου και τη φυσική σου κατάσταση. Επίσης, βοηθά να κάψεις θερμίδες ακόμα και με ένα παρατεταμένο φιλί στον σύντροφό σου, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες για 1 λεπτό που φιλάς το ταίρι σου καις 2,6 θερμίδες!

Σύνολο επισκέψεων 3,058 , Σήμερα 3