Οδοντίατροι: Αυτά είναι τα δύο λάθη που κάνουν πολλοί με την οδοντόβουρτσα

Υγεία

Είναι γνωστό ότι πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να διατηρήσουμε αξιοπρεπή τη στοματική μας υγεία.

Ωστόσο, οδοντίατροι αναφέρουν ότι είναι κάποια λάθη που κάνουμε καθημερινά τα οποία μπορεί να μας φέρουν προβλήματα στα ούλα και τα δόντια, όπως:

1. Η μεγάλη πίεση στη δόντια

Ένα ακόμα λάθος που παρατηρούν οι επιστήμονες είναι ότι κάποιοι ασκούν μεγάλη πίεση στα δόντια τους καθώς τα βουρτσίζουν. Συχνά κρατούν την οδοντόβουρτσα με λαβή γροθιάς. “Η άσκηση έντονης πίεσης οχι μόνο δε συμβάλλει στην καλύτερη στοματική υγιεινή, αλλά σε συνδιασμό με λανθασμένες κινήσεις καταστρέφει την αδαμαντίνη και δημιουργεί αποτριβές των δοντιών και υφιζήσεις των ούλων”, προειδοποιούν.

Αναφέρουν πως δεν πρέπει να νιώθει κανείς ότι τρίβει με δύναμη τα δόντια. Αν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας “τσακίζουν”, τότε δεν γίνεται σωστό βούρτσισμα. Όπως επισημαίνουν, οι τρίχες θα πρέπει να βρίσκονται σε ευθεία, όταν βουρτσίζουμε. Και το τρίψιμό μας θα πρέπει να είναι απαλό. Έτσι, θα μπορούν να εισχωρήσουν καλά ανάμεσα στα δόντια και να καθαρίσουν την πλάκα.

2. Το βρέξιμο της οδοντόβουρτσας πριν βουρτσίσετε τα δόντια

Σύμφωνα με τους οδοντίατρους, πολλά είναι τα λάθη που κάνουν καθημερινά οι ασθενείς τους με την στοματική τους υγεία, όμως αυτό είναι από τα μεγαλύτερα και λιγότερο γνωστά.

Γιατί είναι λάθος να βρέχουμε την οδοντόβουρτσα πριν βάλουμε οδοντόκρεμα;

Όπως αναφέρουν, η οδοντόκρεμα έχει από μόνη της τη σωστή ποσότητα υγρασίας. Αν η οδοντόβουρτσα είναι βρεγμένη, η οδοντόκρεμα κάνει αφρό και σε αναγκάζει να τη φτύσεις πιο γρήγορα, επισημαίνοντας ότι έτσι χάνετε τις σημαντικές της ιδιότητες.