Με 26,8 εκατ. δολάρια… ζωντανεύει και η νεκρή φύση. Ρεκόρ πώλησης του πίνακα

Πολιτισμός

Ο Γάλλος ζωγράφος του 18ου αιώνα, Jean-Baptiste-Simeon Chardin, έχει ζωγραφίσει περισσότερα από 120 νεκρές φύσεις, ιδιαίτερα κύπελλα, τσαγιέρες, λαγούς, δαμάσκηνα, πεπόνια και ροδάκινα. Σε δημοπρασία το ποσό για το οποίο πωλήθηκε μια απλή νεκρή φύση του σόκαρε τους παρατηρητές της αγοράς…

Ο πίνακας «Το Καλάθι με τις Αγριοφράουλες», σε δημοπρασία στο Artcurial, εκτινάχθηκε πολύ πάνω από την εκτιμούμενη τιμή των 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων και «έπιασε» το ιλιγγιώδες για μια απλή νεκρή φύση ποσό των 26,8 εκατομμυρίων δολαρίων!

Αγοραστής, σύμφωνα με την Art Newspaper, ήταν ο νεοϋορκέζος έμπορος έργων τέχνης Adam Williams. Η τελική τιμή είναι νέο ρεκόρ σε δημοπρασία για τον καλλιτέχνη, καταρρίπτοντας το προηγούμενο των 8 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πιάσει το έργο του Chardin «La Fontaine» πριν από λίγους μήνες στου Christie’s στο Παρίσι. Επιπλέον, ο οίκος δημοπρασιών Artcurial είπε ότι το αποτέλεσμα συνιστά ρεκόρ σε δημοπρασία για κάθε έργο από Γάλλο ζωγράφο του 18ου αιώνα.

Πώς εξηγείται αυτό που συνέβη; Σύμβουλοι σε θέματα τέχνης αναφέρουν ότι «αυτός ο τύπος νεκρής φύσης ήταν ο πατέρας όλων των σπουδαίων νεκρών φύσεων στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα».

Σύνολο επισκέψεων 2,264 , Σήμερα 5