Ζωγράφος; “Εγώ μπογιατζής είμαι!”…

Εμπνεύσεις... τέχνης

Η “Σύνθεση” είναι έργο του εικαστικού, ζωγράφου, χαράκτη και γλύπτη, Χρήστου Σαρακατσιάνου, που απεβιώσε, πριν δύο ημέρες, στις 19 Ιανουαρίου 2022.

Όσοι έχουν ακούσει τη φράση του «εγώ μπογιατζής είμαι!» γνωρίζουν καλά ότι πίσω από την αυτοσαρκαστική στάση του υπάρχει μια βαθιά τάση έρευνας και πειραματικής μεθόδευσης πάνω στο μουσαμά, γεγονός που τον υποχρεώνει στην παραγωγή περιορισμένου αριθμού έργων.

Στη ζωγραφική του χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον ακρυλικά και λάδια. Οι μορφές αποδίδονται μερικές φορές αποσπασματικά ή με ανατομικές αυθαιρεσίες. Έχουν ζωηρά επίπεδα χρώματα και καθαρά σχήματα, όπου κυριαρχούν οι καμπύλες. Οι φιγούρες συχνά συνοδεύονται από αφαιρετικά στοιχεία με έντονο γεωμετρικό χαρακτήρα, που καθορίζουν το φόντο.

Η εκθεσιακή του δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικές παρουσιάσεις και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής εντός και εκτός Ελλάδος.
Ασχολούμενος τόσο με τη ζωγραφική όσο και με τη χαρακτική, έκανε επίκεντρο την ανθρώπινη μορφή, ιδιαίτερα τη γυναικεία, που, μνημειακή και πληθωρική, ολόκληρη ή αποσπασματική, δεσπόζει σε συνθέσεις που συνδυάζουν απηχήσεις του κυβισμού, του εξπρεσιονισμού και του σουρρεαλισμού και αποδίδονται με μία ξεχωριστή προσωπική γραφή.

Σύνολο επισκέψεων 2,111 , Σήμερα 1