Πού είναι η παραλία, οεο… Η “επέλαση της ξαπλώστρας” σε ένα μαγευτικό τόπο, προκαλεί έντονες αντιδράσεις…

Και όμως συμβαίνει...

Εντονότατες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δεκάδες ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνες που έχουν τοποθετηθεί για τους λουόμενους, στο Ελαφονήσι,  καταστρέφοντας ένα μοναδικό τοπίο. Και το πιο προκλητικό είναι ότι ο δήμαρχος της περιοχής τόνισε πως “χρειάζονται πολύ περισσότερες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος”.

Το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο, χαρακτηρισμένο ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους και περιοχή Natura μαζί με τις απέναντι ακτές. Το νησί διαθέτει αμμώδεις παραλίες στις οποίες υπάρχει και ροζ άμμος, η οποία δημιουργείται από θρυμματισμό ανθρακικών υλικών ζωϊκής προέλευσης.

Όλα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Instagram, στον λογαριασμό Colours of Crete. Ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, ερωτηθείς για την κατάσταση αυτή στο νησί διερωτήθηκε: «Γίνεται να έχουμε μία παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα και να μην έχουμε ξαπλώστρες;». Όπως εξήγησε, όλες οι παρεμβάσεις στο σημείο έχουν γίνει μετά από σχετική άδεια, ενώ τόνισε πως «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος». Όπως ανέφερε “υπάρχει πολύ μεγάλο κομμάτι παραλίας για όσους δεν θέλουν να κάτσουν σε ξαπλώστρα”.

Αναφορικά με τους προβληματισμούς για αλλοίωση του φυσικού κάλλους του τοπίου και την καθαριότητα, επεσήμανε: «Το φυσικό κάλλος αναπλάθεται . (…) Δεν υπάρχει όχι σκουπίδι, δεν υπάρχει ούτε γόπα κάτω. Επιβάλουμε καθαριότητα».