Ιστορική στιγμή για το Μουσείο της Ακρόπολης. Από εδώ ξεκίνησαν όλα…

Πολιτισμός

Είναι μία ιστορική στιγμή… Το πρώτο έκθεμα έφτασε στο Μουσείο Ακρόπολης, στις 14 Οκτωβρίου του 2007. Στο δεύτερο σε σπουδαιότητα αρχαιολογικό μουσείο εντός της Ελληνικής επικράτειας, μετά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το Μουσείο της Ακρόπολης κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδες του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα.

Στη φωτογραφία βλέπετε το πρώτο μεταλλικό κιβώτιο, ειδικά σχεδιασμένο για την προστασία του περιεχομένου ακόμη και σε περίπτωση ατυχήματος, προσγειώθηκε με πολύ αργή κίνηση στη στέγη του δεύτερου ορόφου του Μουσείου, μπροστά από το υαλοστάσιο της αίθουσας του Παρθενώνα.

Το κιβώτιο άνοιξε και αποκαλύφθηκε δίχως την παραμικρή καταπόνηση ο λίθος ΙΙ της βόρειας ζωφόρου του Παρθενώνα με τους νέους που οδηγούν τα ζώα στη θυσία.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2008 μεταφέρθηκαν περισσότερες από 4.000 αρχαιότητες μερικές από τις οποίες είχαν βάρος τρεις τόνους. Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς άρχισε η ζωή του Μουσείου Ακρόπολης.  Φωτογραφία Νίκου Δανιηλίδη από το Μουσείο Ακρόπολης.