Απίστευτο. Είναι 41 ετών και φέρεται ως πατέρας… 550 παιδιών σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι…

Κόσμος

Δικαστική εντολή εκδόθηκε σε βάρος Ολλανδού που θεωρείται ύποπτος ότι έγινε πατέρας περισσότερων από 550 παιδιών σε όλο τον κόσμο, μέσω της διαδικασίας δωρεάς σπέρματος, προκειμένου να μην προχωρήσει σε άλλη δωρεά.Ο Τζόναθαν Τζέικομπ Μέγιερ, 41 ετών, έχει δωρίσει σπέρμα σε τουλάχιστον 13 κλινικές, συμπεριλαμβανομένων 11 στην Ολλανδία. Σε περίπτωση που προσπαθήσει να γίνει ξανά δωρητής σπέρματος, κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές του κάνουν σύσταση να διακόψει την «καριέρα» του ως δωρητής σπέρματος. Οι Ολλανδικές κλινικές του το είχαν απαγορεύσει ήδη από το 2017, αφού αποδείχθηκε ότι μέχρι τότε είχε ήδη αποκτήσει περισσότερα από 100 παιδιά. Εκείνος ωστόσο, αντί να σταματήσει, συνέχισε να «εξάγει» το σπέρμα του, αυτή τη φορά στο εξωτερικό, αλλά και μέσω διαδικτύου.

.

Οι ολλανδικές κλινικές απαγορεύουν στους δότες να γίνουν γονείς περισσότερων από 25 παιδιών σε 12 οικογένειες. Και αυτό, για να μειώσουν την πιθανότητα αδέρφια να γίνουν ζευγάρια, αγνοώντας τη μεταξύ τους συγγένεια και να κάνουν μαζί παιδιά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικαστές, ο Τζόναθαν, από τότε που έγινε δωρητής, το 2007, πρόσφερε το σπέρμα του προκειμένου να γεννηθούν από 550 έως και 600 παιδιά.

Ο δότης «εσκεμμένα παραπληροφόρησε» τους υποψήφιους γονείς για τον αριθμό των παιδιών των οποίων είχε γίνει πατέρας στο παρελθόν, με αποτέλεσμα «Όλοι αυτοί οι γονείς να βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με το γεγονός ότι τα παιδιά τους αποτελούν μέρος ενός τεράστιου συγγενικού δικτύου, με εκατοντάδες ετεροθαλή αδέρφια, τα οποία δεν επέλεξαν και δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους», αναφέρουν οι δικαστές.

Loading