Αυτό συμβαίνει… μία φορά στα 100 χρόνια

Κόσμος

Ένα «εξαιρετικά σπάνιο» ρουμπίνι, 55,22 καρατίων, θα βγει σε δημοπρασία τον Ιούνιο από τον οίκο Sotheby’s. Είναι το μεγαλύτερο πολύτιμο πετράδι του είδους του που έχει εμφανιστεί ποτέ σε δημοπρασία και υπολογίζεται ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Με την ονομασία «Estrela de Fura» που στα πορτογαλικά σημαίνει Αστέρι της Φούρα το ρουμπίνι βρέθηκε στη Μοζαμβίκη. Κόπηκε από μια ακατέργαστη πέτρα και έγινε πρωτοσέλιδο όταν ανακαλύφθηκε από ανθρακωρύχους τον περασμένο Ιούλιο. Αρχικά ζύγιζε 101 καράτια, σχεδόν διπλάσια από τη σημερινή του μορφή, και ήταν το μεγαλύτερο ρουμπίνι ποιότητας πολύτιμου λίθου που έχει ανακαλυφθεί ποτέ με αναλυτές να δηλώνουν ότι αυτό συμβαίνει «μία φορά στα 100 χρόνια».

Ο οίκος Sotheby’s περιέγραψε ότι διαθέτει «εξαιρετική καθαρότητα» και ένα «σκούρο κόκκινο χρώμα», μια απόχρωση που παραδοσιακά συνδέεται περισσότερο με τα εξαιρετικά περιζήτητα ρουμπίνια της Βιρμανίας.

Το ρουμπίνι θα εμφανιστεί μαζί με ένα ροζ διαμάντι 10,57 καρατίων, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια δολάρια.

Loading