Η δίαιτα ξεκινά από το πρωί… Τι πρέπει να τρώτε για να “κάψετε” περισσότερο λίπος

Διατροφή

Είναι όμορφο να βλέπεις κάποιον, είτε είναι άνδρας, είτε γυναίκα, να φροντίζει τον εαυτό του και τη σιλουέτα του…   Όμως, αν επιθυμείτε  να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε τη φόρμα σας, πρέπει να προσθέστε στο πρωινό σας τροφές για άμεσα αποτελέσματα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διενεργήσει επιστήμονες, οι τροφές αυτές είναι:

Βρώμη

Είναι γεμάτη με φυτικές ίνες και σας βοηθά να αισθάνεστε περισσότερο χορτάτοι, άρα δεν θα καταναλώνετε περιττές θερμίδες. Επίσης, μελέτες έχουν καταγράψει ότι η κατανάλωση πρωινού με υδατάνθρακες «αργής απελευθέρωσης» -όπως πλιγούρι βρώμης ή δημητριακά πίτουρου- τρεις ώρες πριν από την άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος. Η βρώμη έχει πολλές διαιτητικές ίνες (περισσότερες από πολλούς άλλους κόκκους) και έχει μια σειρά από υγιείς ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης. Είναι πλούσια σε έναν συγκεκριμένο τύπο ινών, που ονομάζεται β-γλυκάνη. Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος φυτικών ινών είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

Σμέουρα

Ένα φλιτζάνι σμέουρα συμπεριλαμβάνει 8 γραμμάρια φυτικών ινών. Πρόσφατη επιστημονική έρευνα προτείνει να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες ως έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αποτρέψετε την αύξηση βάρους ή ακόμη και να επιτύχετε σημαντική απώλεια κιλών. Κατά τη διάρκεια αυτής της διετούς μελέτης, οι ερευνητές μάλιστα διαπίστωσαν ότι η αύξηση των ινών κατά 8 γραμμάρια για κάθε 1.000 θερμίδες είχε ως αποτέλεσμα απώλεια βάρους περίπου 4 ½.

Γιαούρτι

Η πρωτεΐνη που περιέχει το γιαούρτι μπορεί να σας δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, εάν θέλετε να αδυνατίσετε. Αυτή σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις καθώς  χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει την πέψη από τους απλούς υδατάνθρακες.

Καρύδια

Τα καρύδια βρίσκονται ανάμεσα στη λίστα των πέντε τροφίμων που προάγουν την απώλεια βάρους, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι, συνολικά, οι ξηροί καρποί παρέχουν μια καλή δόση υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και πρωτεϊνών, δηλαδή όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Σύνολο επισκέψεων 2,288 , Σήμερα 2