Έτσι θα βελτιώσετε τα επίπεδα του σακχάρου σας… Τι θεωρούν οι επιστήμονες σωτήριο…

Υγεία

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στα άτομα με διαβήτη τύπου 2, η συστηματική γυμναστική αποτελεί απαραίτητο συστατικό της θεραπείας. Η άσκηση είναι σωτήρια για τα άτομα αυτά. Και αυτό γιατί τόσο ο μεταβολικός όσο και ο γλυκαιμικός έλεγχος βελτιώνονται δραστικά με την άσκηση.

Για το μέσο άτομο με διαβήτη, το ιδανικό είναι η συστηματική αερόβια άσκηση με χαμηλή έως μέτρια ένταση. Αυτό επιδρά ευνοϊκά στη γλυκόζη αίματος και στον μεταβολισμό των λιπιδίων και των πρωτεϊνών, μειώνοντας το σπλαχνικό λίπος και τα κιλά, ενώ βελτιώνει την ευαισθησία των ιστών στην ινσουλίνη και συμβάλλει με αυτό τον τρόπο στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της υπερλιπιδαιμίας.

Αν και η άσκηση βοηθά μελέτες έχουν δείξει ότι μόλις το 16% των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 γυμνάζονται για περισσότερο από 1 ώρα την εβδομάδα, όταν ιδανικά το ελάχιστο για σωματική άσκηση είναι 30 λεπτά ημερησίως ή 4 ώρες την εβδομάδα.

Μια 12μηνη επιστημονική μελέτη έφερε στο φως ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Παρακολούθησε άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έπαιρναν φάρμακα για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα τους. Αυτή η ομάδα υποβλήθηκε σε αερόβια άσκηση διάρκειας 30 έως 60 λεπτών, 5-6 φορές την εβδομάδα.

Αυτή συνδυάστηκε με προπόνηση δύναμης δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Μετά τη μετάβαση σε έναν δραστήριο τρόπο ζωής, ορισμένοι συμμετέχοντες μπόρεσαν να μειώσουν την ποσότητα των φαρμάκων τους. Μέσω της τακτικής άσκησης, βελτίωσαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, σε τέτοιο βαθμό που δεν χρειαζόταν πλέον να παίρνουν τόσα πολλά φάρμακα για να έχουν τα ίδια οφέλη.

Σύνολο επισκέψεων 1,059 , Σήμερα 1