Είστε στα… down σας; Δε θα χρειαστείτε ξανά πολυβιταμίνες αν τρώτε αυτές τις 7 τροφές

Διατροφή

Υπάρχουν φορές όπου νιώθετε ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι χωρίς να έχετε ουσιαστικά δουλέψει πολύ και αισθάνεστε ότι δεν έχετε διάθεση και δύναμη να κάνετε οτιδήποτε.

Ότι κι αν σας συμβαίνει η λύση δεν είναι στο φαρμακείο και σε ένα κουτί πολυβιταμίνες. Οι πολυβιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να τονωθεί βρίσκεται σε 7 τροφές, όπως αποκαλύπτουν μελέτες επιστημόνων.

1. Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό, αλλά αποτελεί και super αντιγηραντικό συστατικό.

2. Φακές

Αν θέλεις να ενισχύσετε τον σίδηρό σας, βάλτε τις φακές στη διατροφή σας. Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο απαραίτητο για την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης στα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα. Χωρίς αρκετό σίδηρο, μπορεί να εμφανίσετε κόπωση, αδυναμία, δύσπνοια και άλλα συμπτώματα.

3. Μπρόκολο

Βάλτε στο διατροφολόγιό σας το μπρόκολο και αυξήξστε τη βιταμίνη C στον οργανισμό σας. Η βιταμίνη C βοηθά στην προστασία του σώματός σας από τη βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, καθώς επίσης και το ανοσοποιητικό σύστημα. Άρα, και σωματικά υγιής θα είστε και τέλεια επιδερμίδα θα έχετε.

4. Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνη D, η οποία βοηθά στη συνολική υγεία του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα στη διατήρηση γερών οστών, στη σωστή λειτουργία των νεύρων και των μυών, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

5. Ξηροί καρποί και σπόροι.

Φάτε μέσα στη μέρα ξηρούς καρπούς και σπόρους και πάρτε τη βιταμίνη Ε που χρειάζεστε. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή και πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

6. Γιαούρτι.

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο μέταλλο για γερά δόντια και οστά και βοηθά στη ρύθμιση της πήξης του αίματος, της μυϊκής λειτουργίας και των ορμονών.

7. Φασόλια.

Είναι εξαιρετικές πηγές φυτικής πρωτεΐνης, ενώ περιέχουν και φυλλικό οξύ, το οποίο είναι βασικό συστατικό στο σχηματισμό του DNA και άλλων γενετικών ενώσεων.