Έχετε σήμερα κακή διάθεση; Μόλις 10 λεπτά αρκούν για να αλλάξουν όλα…

Ψυχογραφείν

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους μια κακή διάθεση μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, από την ενοχή για κάτι που ξεχάσαμε ή δεν κάναμε μέχρι τις εκκρεμείς εργασίες που περιμένουν.

Οι άνθρωποι είναι ευαίσθητα πλάσματα και δεν είναι αφύσικο ή ασυνήθιστο να σας πληγώνουν διάφορα πράγματα καθημερινά. Σύμφωνα με μελέτη ψυχολογίας, ενώ ένα τμήμα της ατομικής μας ευτυχίας είναι προκαθορισμένο από τη γενετική και φυσικά την περίσταση, η έρευνα δείχνει ότι μέχρι το 40% της ευτυχίας μπορεί να ελέγχεται από τις καθημερινές σκέψεις και πράξεις.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας σε λιγότερο από 10 λεπτά.

1. Ακούστε ευχάριστη μουσική δυνατά
Απλά επιτρέψετε στον εαυτό σας να απολαύσει την εμπειρία. Η μουσική έχει άμεση επίδραση στους χτύπους της καρδιάς. Περισσότερη έντονη μουσική, που τείνει να γίνεται ταχύτερη και πιο δυνατή, αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς και την κυκλοφορία του αίματος.

2. Γελάστε δυνατά και με την ψυχή σας
Το γέλιο αυξάνει την ντοπαμίνη στον εγκέφαλό σας, η οποία είναι μια ουσία που ανεβάζει τη διάθεση. Ακόμα, το γέλιο αυξάνει το οξυγόνο στο σώμα σας και χαλαρώνει το σύστημα αντίδρασης στο στρες, με αποτέλεσμα μια θετική, χαλαρή αίσθηση. Το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι ευεργετικό για τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και βοηθά ακόμη και στην πρόληψη καρδιακών προσβολών. Χάρη στο γέλιο, οι μύες μας χαλαρώνουν και η αρτηριακή πίεση μειώνεται.

3. Περπατήστε γύρω από το τετράγωνο
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στο φως, κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχουν λιγότερα προβλήματα ύπνου και λιγότερη κατάθλιψη. Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην φυσική ανακούφιση του στρες. Σας δίνει χρόνο να σκεφτείτε, καθώς και χρόνο για να ξεφύγετε από τις ανήσυχες σκέψεις. Η έξοδος από ένα αγχωτικό περιβάλλον, η εισπνοή καθαρού αέρα και η αίσθηση ότι το σώμα σας κινείται σηματοδοτούν την φυσική ανακούφιση από το άγχος

4. Κάντε κάποιον μια αγκαλιά
Όταν διεγείρετε τους υποδοχείς πίεσης στο δέρμα, μπορείτε να μειώσετε τις ορμόνες του στρες. Επίσης, διεγείρεται η οξυτοκίνη, η οποία έχει θετική επίδραση στη διάθεση μας. Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, η αγκαλιά φάνηκε να «εξουδετερώνει» ως έναν βαθμό τα αρνητικά συναισθήματα που είχε προκαλέσει ένας τσακωμός. Η σωματική επαφή πυροδοτεί ευεργετικές βιολογικές μεταβολές, όπως η μείωση της εγκεφαλικής και καρδιακής δραστηριότητας που προκαλεί το στρες και η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που βελτιώνει τη διάθεση.

5. Σκεφθείτε τι πήγε καλά
Σκεφθείτε τρία πράγματα που πάνε καλά ή τρεις θετικές στιγμές στην ημέρα σας και θα νιώσετε καλύτερα.

 8,202 total views,  3 views today