Τα ερείπια του θρυλικού πύργου των εμβληματικών κινηματογραφικών ταινιών. Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος

Ο θρυλικός πύργος με τα 70 δωμάτια, στην Παλλήνη, δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα το εμβληματικό κτίριο που φιλοξένησε μεγάλους πρωταγωνιστές, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Ντίνος Ηλιόπουλος και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Πρόκειται για τη Βίλα Λεβίδι, ένα εντυπωσιακό κτίσμα, ανεκτίμητης αρχιτεκτονικής αξίας, του 1935, που “πρωταγωνίστησε” σε πολλές ταινίες της Finos Films, όπως η «Αρχόντισσα και ο Αλήτης» «Το λεβεντόπαιδο», «Δικτάτωρ καλεί Θανάση», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη». Ο πύργος φέρει την υπογραφή του κορυφαίου αρχιτέκτονα της εποχής, Κωνσταντίνου Σακελλάριου.

Σήμερα αντικρίζει κανείς μόνο ερείπια, έναν σκελετό που σε πολλά σημεία του έχει καταρρεύσει μέσα σε ένα κτήμα 80 στρεμμάτων. Οι τοίχοι και η πισίνα έχουν καλυφθεί από γκράφιτι, ενώ ο περιβάλλοντας χώρος είναι δύσβατος λόγω της εγκατάλειψης των γύρω δέντρων και φυτών.

Βίλα Λεβίδη: Πώς είναι σήμερα το διάσημο αρχοντικό των ελληνικών ταινιών

Το 80 στρέμματα της βίλας αξιοποιήθηκαν το 1935. Ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Σακελλάριος, επιμελήθηκε το κτίσιμο της πολυτελούς κατοικίας του ζεύγους Λεβίδη. Ο Δημήτρης Λεβίδης υπήρξε αυλάρχης στα τότε βασιλικά κτήματα Τατοϊου και με «παραχωρητήριο» του τέως βασιλιά, πήρε την άδεια να εγκατασταθεί στην συγκεκριμένη έκταση μαζί με την οικογένεια του.

Το 1963, ο Λεβίδης πεθαίνει και η σύζυγος του, Τούλα Μπότση, δεν μπορεί να συντηρήσει το πολυδάπανο οίκημα. Έτσι αρχίζει να μισθώνει τη βίλα σε εταιρίες παραγωγής ως στούντιο γυρισμάτων. Αφού έφυγε και εκείνη από τη ζωή το 1990, ο γιος τους το πούλησε σε μεγάλο επιχειρηματία της περιοχής και έφυγε από την Ελλάδα….

Δείτε το βίντεο από το Up Drones

Σύνολο επισκέψεων 6,387 , Σήμερα 3