Γιατί αυτη η περιοχή θεωρείται η Ριβιέρα της Ελλάδας. Βίντεο

Ο τόπος μας

Το Πόρτο Χέλι αποκαλείται εδώ και δεκαετίες η Ριβιέρα της Ελλάδας και υπάρχει πολύ καλός λόγος γι’ αυτό. Πολλοί μάλιστα. Ο χαρακτηρισμός άλλωστε δεν είναι τυχαίος. Συμφωνεί απόλυτα με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της περιοχής, με τις πανέμορφες παραλίες, με τον καλό κόσμο, με την απαράμιλλη φύση που περιβάλλει τα γραφικά χωριά και κωμοπόλεις.

Γιατί όμως το Πόρτο Χέλι έχει αυτόν τον τόσο φιλόδοξο χαρακτηρισμό; Τι το κάνει να θεωρείται η Ριβιέρα της Ελλάδας; Έχει εκπληκτικές παραλίες. Η κεντρική παραλία του Πόρτο Χελίου είναι από μόνη της πολύ όμορφη, αλλά τα καλύτερα θέλουν λίγο ψάξιμο. Η Χηνίτσα, για παράδειγμα, μόλις λίγα λεπτά μακριά, είναι ίσως η καλύτερη παραλία της Αργολίδας, άψογα οργανωμένη, με τέλεια θέα. Οι πλούσιοι και οι διάσημοι το επιλέγουν για τις διακοπές τους.

Στις πλαγιές των λόφων γύρω από το Πόρτο Χέλι βρίσκονται οι βίλες πολλών διάσημων Ελλήνων και όχι μόνο, αφού και από το εξωτερικό πολλοί επιλέγουν να έχουν εξοχικό στο Πόρτο Χέλι. Ο Άγιος Αιμιλιανός, λίγα χιλιόμετρα μακριά, είναι άλλο ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Δάση, βουνά, φύση. Στο Πόρτο Χέλι δεν πρωταγωνιστούν μόνο οι παραλίες.

Η Αργολίδα είναι γεμάτη δάση και ένα από αυτά περιστοιχίζει το Πόρτο Χέλι. Βουνό και θάλασσα, να ένας ειδυλλιακός συνδυασμός που μαγεύει τους πάντες. Στα ανοιχτά της κεντρικής παραλίας Πόρτο Χελίου θα δείτε σκάφη αραγμένα.

Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοσμοπολίτικης ταυτότητας της περιοχής και είναι άλλος ένας λόγος που της έχει δοθεί το όνομα Ριβιέρα της Ελλάδας. Οι καλύτεροι γείτονες Ερμιόνη, Κοιλάδα, Άγιος Αιμιλιανός, Ύδρα, Σπέτσες, είναι όλες τους περιοχές που πρέπει κανείς να επισκεφτεί κατά την παραμονή του στο Πόρτο Χέλι. Κρατάνε όλες τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια αγάπη για τη ζωή. Ριβιέρα δεν γίνεσαι στην απομόνωση, πρέπει να έχεις και το κατάλληλο περιβάλλον.

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από Up Drones

Σύνολο επισκέψεων 3,465 , Σήμερα 3