Όταν τραγούδησε στα ελληνικά, η σούπερ σταρ της εποχής, Σοφία Λόρεν… Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος

“Το παιδί και το δελφίνι”  είναι μία ρομαντική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν Νεγκουλέσκο που γυρίστηκε στην Ύδρα το 1957. Πρωταγωνιστούν η Σοφία Λόρεν, ο Άλαν Λαντ και ο Κλίφτον Γουέμπ. Το σενάριο βασίστηκε στο βιβλίο του Ντέιβιντ Ντιβάιν «Boy on a dolphin» και είναι η πρώτη ταινία του χόλιγουντ που γυρίστηκε σε cinemascope 55.

Σε μια ανάπαυλα των γυρισμάτων η 24χρονη τότε Σοφία Λόρεν βρέθηκε στον Πειραιά και την πήγαν για να χαλαρώσει σε ένα κέντρο διασκέδασης στην Καστέλα.

Εκεί τραγουδούσε ο Τώνη Μαρούδας. Στο άκουσμα του τραγουδιού, “Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη”, των Τάκη Μωράκη (μουσική) και Δανάης Στρατηγοπούλου (στίχοι), η Λόρεν ενθουσιάστηκε. Της μετέφρασαν τα λόγια και αποφάσισε να το πει σε σκηνή της ταινίας και μάλιστα στα ελληνικά με τον Μαρούδα.

Η τραγουδίστρια Μάγια Μελάγια ανέλαβε τη διδασκαλία των ελληνικών στίχων στην Λόρεν. Η Μελάγια ερμήνευσε το τραγούδι που χρησιμοποίησαν στα γυρίσματα, μέχρι η Σοφία Λόρεν να μάθει να το αποδίδει στα ελληνικά… Το τραγούδι μεταφράστηκε σε αρκετές γλώσσες.

Σύνολο επισκέψεων 1,568 , Σήμερα 1