Αυτός ο Κρητικός… δεν παλεύεται. Νέα μεγάλη πανευρωπαϊκή διάκριση

Και όμως συμβαίνει... Πρόσωπα

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης που διεξάγεται στην Ρουμανία, κατέκτησε ο Ηρακλειώτης παλαιστής, Γιάννης Καργιωτάκης, στην κατηγορία των 130 κιλών.

Ο  αστυφύλακας Καργιωτάκης, θεωρείται ένας από τους καλύτερους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος, μιας και μετρά πέντε διαδοχικά μετάλλια. Ξεκίνησε τη διοργάνωση από τον προκριματικό γύρο. Εκεί αντιμετώπισε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή το 2022 Πολωνό Πιβοβάρσκι και επικράτησε με 5-2.

Στη συνέχεια ο Καργιωτάκης επικράτησε με 3-2 του Ουκρανού Ισίτσκο και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε τον Ουκρανό Σνίχουρ που πέρυσι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Κρητικός πρωταθλητής όμως επιβλήθηκε με 10-1!

Στον τελικό βρέθηκε στον δρόμο του o Ραφιγκάεφ. Ο Μολδαβός πρωταθλητής αποχώρησε λόγω τραυματισμού, και ο Καργιωτάκης ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Είναι η πέμπτη φορά που ο Γιάννης Καργιωτάκης εξασφάλισε ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχε μέχρι στιγμής δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.